FC Admira
SLUŽBENO

ZA SPAS NAZOVI - HRVATE: BIVŠI VATRENI PREDSTAVLJEN U NOVOM KLUBU Prvi pomoćnik bit će mu čovjek s kojim je Dinamo odveo do dvostruke krune

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2020. 15:02

Zvonimir Soldo i službeno je imenovan novim trenerom Admire iz Beča, pretposljednje momčadi austrijske prve lige s 15 osvojenih bodova u 20 kola.

Ovom 52-godišnjem Zagrepčaninu to je prvi samostalni trenerski posao još od 2010. godine kada je vodio Köln.

"Dovođenjem Zvonimira dobili smo apsolutnog specijalista internacionalnog formata. Za nas je on apsolutno rješenje iz snova i nadamo se da ćemo s njim uspjeti izbjeći ispadanje iz lige", rekao je sportski direktor kluba Amir Shapourzadeh.

Admira je Soldu predstavila kao bivšeg hrvatskog reprezentativca sa 61 nastupom za Vatrene koji je nastupao na dva svjetska prvenstva, 1998. i 2002. godine. Također se navodi da je u dresu Stuttgarta odigrao 301 bundesligašku utakmicu.

"Veselim se novom poslu u Admiri. Naš cilj mora biti izbjegavanje ispadanja. Za taj cilj mi ćemo kao momčad uložiti svo iskustvo, energiju i strast", rekao je novi trener Admire kojem će pomoćnik biti drugi Hrvat, Fabijan Komljenović koji je uz Soldu bio i 2008. godine kada je vodio zagrebački Dinamo do dvostruke krune.

Linker
20. travanj 2024 01:05