Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
OPROSTI JARANE, ALI...

ZA SVE JE KRIV SLAVNI BOSANAC? Analitičar nahvalio Hrvata i razgolitio zvijezdu Zmajeva: 'Majstor Luka ga je strpao u džep'

Za pobjedu Reala u Rimu najzaslužniji je Luka Modrić. Tako je jučerašnju utakmicu osmine finala Lige prvaka vidio sportski komentator ugledne La Gazzette dello Sport, Andrea Schianchi, koji objašnjenje za uspjeh Kraljevske momčadi daje kroz usporedbu playmakera talijanske i španjolske momčadi.
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 18. veljača 2016. 13:52

Iako su nogometni analitičari kao ključnu figuru spektakla na prepunom Olimpicu označili Cristiana Ronalda i njegov fantastični gol koji je usmjerio utakmicu, Schianchi bi najveće zasluge Realov veliki korak prema četvrtfinalu ipak pripisao Luki Modriću.

U članku pod naslovom slobodnog prijevoda 'Maestralni Luka Modrić je Pjanića strpao u džep', Gazzettin analitičar navodi kako se BiH reprezentativac 'cijelu utakmicu trudio pokazati svoju pravu vrijednost, ali je samo pokazao da može učiti iz nastupa Luke Modrića'.

"Realova zvijezda sasvim je zasjenila Pjanića perfektnom kontrolom igre i svoju je momčad sigurno vodio do konačne 2:0 pobjede na Olimpicu. Bio je to duel o kojem se puno pričalo prije utakmice, ali Modrić je Bosanca ove večeri 'strpao u džep' lakše od svih očekivanja. Upravo zbog toga konačni rezultat niti jednog trenutka nije bio ozbiljno doveden u pitanje.

Znalo se da Roma ne može ugroziti španjolskog diva pojedinačnom kvalitetom i tehnikom. To su morali nadoknaditi agresivnošću, borbenim duhom i atletskim pristupom, ali u takvim su okolnostima Pjanićevi obrambeni nedostaci isplivali na površinu.

Modrić je, s druge strane, bio u svom elementu. Realizacija i tajming njegovih dodavanja bili su savršeni kao i obično, a povrh svega se neumorno vraćao nazad i borio za svaku izgubljenu loptu. To je element igre koji Pjanić mora popraviti ako želi postati jedan od najboljih europskih veznjaka", razgolitio je Talijan igru bosanskohercegovačkog reprezentativca i garnirao priču brojkama:

"Realov vezni red je imao potpunu kontrolu utakmice, što najbolje ilustrira broj točnih dodavanja Tonija Kroosa i Modrića. Nijemac je izveo nevjerojatnih 117 dodavanja, a Hrvat 90, i svako je imalo smisla. S takvom kontrolom utakmice, i Modrićem na čelu orkestra, Kroos i Isco su imali više prostora za realizaciju svojiih ofenzivnih instikata. Upravo suprotno se dogodilo igračima Rome, koji su stalno kasnili za korak te su igru gradili na protunapadima, uglavnom preko Mohameda Salaha.

William Vainqueur i Radja Nainggolan, koji su odnijeli pobjedu u pet, odnosno osam duela protiv igrača Reala, još su se donekle prilagodili ovakvom defenzivnom načinu igre, ali Pjaniću to nije uspjelo", zaključuje Schianchi.

Linker
25. lipanj 2024 21:33