Drago Sopta / CROPIX
MARIO MANDŽUKIĆ

Zadivio Europu: Irci su me tukli ali tukao sam i ja! Italija? Ne bojimo se!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. lipanj 2012. 00:56

Dok mu je Predrag Mijatović predavao trofej Uefe Man of the Match, bio je oličenje sreće dječaka kad dobije veliki i dugo očekivani poklon. Dok su mu postavljali pitanja o sjajnoj partiji koju je netom prije toga pružio protiv Irske, odavao je sreću zrele osobe koja zna da je napravila nešto dobro što je usrećilo mnoge ljud e.

- Vjerujte mi da nema boljeg osjećaja nego usrećiti obitelj i sve naše ljude. Napravili smo veliku stvar pobjedom, ali to je ipak samo jedan korak prema željenom prolasku skupine. Čeka nas Italija, moćna i razigrana momčad koja zaslužuje najveći respekt. No, ako mi budemo igrali kao protiv Irske, onda se ne bojimo nikoga!

Što to znači igrati kao protiv Irske?

- Znači da odradimo disciplinirano ono što izbornik od nas traži i da kao protiv Iraca idemo do daske, glavom na đon, dok nas noge nose. Kad se tako izgara i zajednički diše mogu se čuda napraviti, a sigurno je da se uzdignuta čela može otići s terena, bez obzira na rezultat.

Tereni Eura i atmosfera, vama je debi, jeste li to tako zamišljali?

- Očekivao sam scenarij, ali nisam mogao ni zamisliti količinu emocija koje te tresu na ovakvom natjecanju. Nikad neću zaboraviti ovo prvo Euro zagrijavanje. Kad smo izašli na travnjak odmah mi je upala u oči slika dijela tribina sa našim navijačima u kockastim dresovima.

Tresu Irci u duelima!?

- Neka, pošteno, to je muška igra. Znam da to nije bilo namjerno nego je takav žar borbe i njihov stil. Udarali su oni, ali sam udarao i ja, pa 'ko koga. Na kraju smo si pošteno stisnuli ruke i korektno su nam čestitali. To su prave utakmice!

Felix Magath je možda gledao utakmicu?

- Ne znam. Koncentriran sam na Euro i reprezentaciju, sve ostalo mi je do kraja natjecanja u drugom planu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
19. svibanj 2024 06:07