Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
BUDUĆNOST POD UPITNIKOM

ZAKUHALA SE PRIČA OKO BALKANSKOG MESSIJA! PLJUŠTE PONUDE SA SVIH STRANA 'U sjedećih deset godina on će biti jedan od najboljih hrvatskih nogometaša!'

DINAMO Andy Bara, zastupnik nadarenog mladića koji je u modrom dresu ove sezone odigrao tek 642 minute, sasvim otvoreno za Sportske novosti.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. travanj 2019. 09:58

Početkom prošle godine, negdje u veljači, po pisanju Calciomercata, jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa Lovro Majer bio je na korak do velikog transfera u Newcastle!

Playmaker Lokomotive trebao je biti šlag na tortu tadašnjeg zimskog prijelaznog roka. Po istom izvoru Lokomotiva je odbila ponudu i tako je propao transfer Balkanskog Messija, kako mu je tepao Calciomercato. Prošlog ljetnog prijelaznog roka Sampdoria je Lokosima nudila 7 milijuna eura za Majera, ali on je želio doći u Dinamo.

Međutim, Majer se ove sezone u plavom domu nije naigrao. U Europi nije ubilježio ni jedan nastup, a u HNL-u je odigrao samo 642 minute, tek četiri utakmice svih devedeset minuta, protiv Slaven Belupa, Osijeka, Rijeke i Gorice. Razlog je bio jasan, po dolasku u plavi dom ozlijedio je gležanj, izgubio je polusezonu, na zimskim pripremama krenuo je praktički ispočetka. Na utakmici 30. kola HNL-a protiv Slavena Belupa dobio je jak udarac, pa ga nije bilo na ogledu s Osijekom u Gradskom vrtu.

Inače, prije nekog vremena objavili smo vijest koja nam je proslijeđena iz Turske, da tamošnji velikan Bešiktaš želi ovog ljetnog prijelaznog roka dovesti Lovru Majera.

Zagreb, 020319.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 23.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Lovro Majer, Myto Uzuni.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Budućnost s upitnikom

S obzirom na to da je jučer jedan kolega iz Turske ponovio istu informaciju, nazvali smo Majerova zastupnika Andija Baru, koji zastupa i najveću maksimirsku zvijezdu Danija Olma.

- Iskreno, ne znam kakva je budućnost Lovre Majera. Ali nešto znam - kazao je Bara.

Posebno je želio istaknuti da se njegove izjave ne tretiraju kao bilo kakvo guranje Majera, bez obzira što mu je menadžer.

- Pa, ne govorim samo ja da Majer ima kvalitete za igrati ne u Dinamu, nego u puno većem klubu. Naravno, sad će većina kazati da to govorim iz interesa, jer sam njegov zastupnik. Međutim, Lovro će to dokazati. Dinamu i svim igračima svaka čast, ove sezone napravili su sjajan uspjeh, kapa im do poda. Uopće je nakon takvih sjajnih stvari koje su ove sezone napravili Modri suvišno bilo što govoriti, jer se izlažete da vam svi kažu kako niste normalni. Međutim, Majer mora biti u udarnom sastavu Dinama. Ljutio se netko ili ne ljutio, to je jednostavno tako. Budućnost će pokazati da je Dinamo pogriješio što ovog proljeća nije igrao više.

Bara očito nije zadovoljan minutažom koju je dobivao Majer. Naravno, možete sasvim logično zaključiti da će svaki menadžer tako pričati o svome igraču. Međutim, ono bitno s ovim istupom Majerova menadžera leži u činjenici da bi mladi veznjak ovog ljeta mogao napustiti modre redove. Jer ako tako priča njegov zastupnik, logično je promišljati da se tu nešto ozbiljno kuha.

- Ne mogu se sjetiti da je u posljednjih deset godina u Dinamu bilo koji igrač koji je imao takvu skromnu minutažu dobio toliko upita velikih klubova. Točnije, u svom menadžerskom poslu ne pamtim da neki igrač ne igra, a da toliko velikih klubova pita za njega. Da, točno ste napisali, Bešiktaš je bio u Zagrebu, želi ga Sevilla, Sampdoria, koja je bila zainteresirana i prošle godine. Također, dok je još igrao u Lokomotivi, htio ga je AC Milan. Naravno, ne mogu sad kazati imena baš svih klubova koji ga žele, to su poslovni razlozi, ali ovi koje sam nabrojio baš su iskazali ogromno zanimanje.

Zagreb, 270618.
Stadion Maksimir.
Predstavljen novi igrac GNK Dinamo Lovro Majer.
Na fotografiji: Igor Kodzoman i Lovro Majer.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

Duga ozljeda

Je li Bešiktaš ipak najbliži kad se radi o mogućem transferu?

- Radi se na tome... Ali nešto svakako moram kazati. Lovrina želja jest, a to je i dokazao svojim dolaskom, isključivo Dinamo! Pa zato je i došao iako je ponuda Sampdorije bila mnogo izdašnija. Lovro je sportaš, veliki profesionalac koji obožava nogomet i želi igrati. Ali ako vidi da ne igra, naravno da je onda spreman promijeniti klub i otići iz Maksimira. Jer jednostavno mora! Lovri Dinamo znači sve i želi tu biti, ne žuri mu se nikamo, ali ako ga Dinamo ne vidi iz bilo kojeg razloga, ili ako u klubu smatraju da imaju bolje igrače, onda neka ga puste. Majer nije igrač za klupu. Dakle, stvar je oko Majera vrlo jednostavna. Daj Bože da ga Dinamo vidi kao igrača za prvu momčad, ali ako nije tako, onda mora otići iz Maksimira. Jer to je zaista bolje za sve. Logična je to matematika. Šest mjeseci je bio ozlijeđen, a proljetos je odigrao nekoliko utakmica. I ako će sad opet šest mjeseci dobivati minutažu na kapaljku, neće više vrijediti šest milijuna eura, već šesto tisuća... Kome bi to bilo u interesu?

Bara zaključuje...

- Znam da će u sljedećih desetak godina Majer biti jedan od najboljih hrvatskih nogometaša, da će igrati u velikom klubu, a ako neće igrati u Dinamu, bit će to najveća pogreška maksimirskog kluba.

Eto, zakuhalo se oko Majera. Vidjet ćemo što će donijeti sljedeći dani, a nakon toga i ljetni prijelazni rok.

Linker
01. svibanj 2024 06:21