CROPIX
VELIKI INTERVJU ZA SN

'ZAMIJENILI SMO GA JER JE 15 PUTA VRATIO LOPTU' Zlatko Dalić otvoreno o dva problema koje komentira cijela Hrvatska: Sve smo nacrtali prije utakmice!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. ožujak 2019. 20:33

Nakon što izgubite od Mađarske, sve vam utakmice izgledaju teže. I s pozicije prikazanoga u Budimpešti, Vatrene do kraja skupine čeka šest grdnih izazova. Tri sljedeće posebno su važne. Wales dolazi u Osijek 8. lipnja, to je drugi domaći nastup, a protiv momčadi koja bi mogla biti najveći rival. Hrvatska u taj ogled ulazi s imperativom pobjede jer sve drugo bilo bi krajnje opasno.

Posebno nakon poraza od Mađarske a prije Walesa brinu dva problema koje posljednjih dana komentira nogometna Hrvatska - sterilnost vatrenog napada i nesigurnost obrane kod prekida.

Fenomen golova iz prekida. Dekoncentracija, neodgovornost, o čemu je zapravo riječ?

- Ovaj put radilo se o korneru, svi su stajali na svojim pozicijama, dvojica na prvoj vratnici, ostali su igrali čovjek - čovjeka. I onda ti skoči igrač više od tebe i zabije. S tri metra. Nedostaje koncentracije i odlučnosti da se ta lopta pokupi. I što je najzanimljivije, Kadar koji je skakač nije bio pred vratima, i svejedno su nam dali gol. Skrenuli smo pažnju da ne pravimo prekide i kornere jer su iz toga opasni, imaju visoke igrače. Sve smo nacrtali i pokazali. Zna se tko koga čuva. Peh je bio što su izašli Rebić i Barišić, a ušla dva niska igrača.

Napad je sterilan od Mundijala.

- Drugačije igramo, puno je više lopta u našim nogama, sad tu trebamo ići preko bokova, jedan na jedan, tražiti loptu u dubinu, u prazan prostor, mi to nismo radili. Rebić je 15 puta vratilo povratnu loptu, niti jednu nije sačuvao. Zato smo ga zamijenili. Treba prsima ići prema golu, ne primati je leđima. Pa nije on Szalai da se postavlja kao sidraš i igra leđima okrenut golu.

Nikola Vlašić nije ušao na Groupama Areni.

- Bio je plan da uđe, ali kako je morao Leovac zbog ozljede, nismo imali više zamjena. Vlašić nije nestao, kasnije mu je krenula ruska liga…

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 13:10