Brad Penner-USA TODAY Sports
SVE JE PALO U VODU

ZAOKRET U POSLJEDNJI TREN Real blokirao transfer Garetha Balea, a Kinezi potpisali hrvatskog napadača!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. srpanj 2019. 11:15

Činilo se dugo vremena kako će Gareth Bale svoju karijeru nastaviti u Kini. Jiangsu Suning trebao je postati njegov novi klub i igračev agent bio je u Nanjingu kako bi realizirao posao koji bi mu donosio nevjerojatnu plaću od 1 milijuna funti tjedno. Međutim, onda se u cijelu priču upleo Real i blokirao transfer. A u međuvremenu je Jiangsu Suning potpisao hrvatskog napadača Ivana Santinija i Marca tvrdi da od Baleove selidbe definitivno neće biti ništa.

Realovi čelnici iznenada su se predomislili i zaključili da nisu zadovoljni ponudom koju umaju na stolu. Španjolski mediji tvrde da je do zaokret u razmišljanju iniciran poražavajućim 7:3 porazom od gradskog rivala Atletica prošle subote. Iako bi Bale zarađivao basnoslovne novce u Kini, Realu bi sjelo 'svega' 22 milijuna eura odštete. A predsjednik Florentino Perez zaključio je da je to premalo za igrača kojeg je 2013. godine doveo iz Tottenhama za tada rekordnih stotinjak milijuna eura.

BRUGGE, BELGIUM - JULY 23:  Ivan Santini of Standard Liege celebrates the first goal during the Supercup match between Club Brugge and Standrad Liege at Jan-Breydel-Stadium on July 23, 2016 in Brugge, Belgium.  (Photo by Christof Koepsel/Getty Images)
Christof Koepsel/Getty Images

Sve se izglednijom tako čini opcija da će Bale ipak ostati u Realu usprkos činjenici da ga trener Zinedine Zidane ne želi. Perez je blokirao cijeli posao i upućeni tvrde da bi takav potez mogao povećati tenzije između predsjednika i slavnog trenera već uoči početka nove sezone.

Što se Santinijevog transfera tiče, vjeruje se da je Jiangsu Suning platio između 2 i 5 milijuna eura odštete. Hrvatski 30-godišnji napadač koji je u dresu Vatrenih skupio 5 nastupa tako je napustio Anderlecht nakon samo jedne sezone.

Santini je osim u Anderlechtu, igrao i za Zadar, Inter iz Zaprešića, Salzburg, Ingolstadt, Freiburg, Kortrijk, Standard i Caen.

Linker
24. travanj 2024 14:53