Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
MARKO NALETILIĆ OTVORENO ZA JL

ZASTRAŠUJUĆA PROCJENA UGLEDNOG HRVATSKOG MENADŽERA 'Ne vidim kraj! Cifre bujaju i još će rasti'

ZASTRAŠUJUĆA PROCJENA UGLEDNOG HRVATSKOG MENADŽERA 'Ne vidim gdje je tome kraj! Nevjerojatno je da su Englezi potrošili više od milijardu eura'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 02. rujan 2016. 23:38

“Sad kada je gotovo, lakše se diše”, javio se Marko Naletilić dan nakon što je zaključen ljetni prijelazni rok. Naletilić je jedan od najuglednijih hrvatskih menadžera koji je reputaciju potvrdio transferom Marka Pjace u Juventus. Odlazak Dinamova napadača u ‘staru damu’ odjeknuo je ovim meridijanima.

- Ovaj prijelazni rok samo je potvrdio nogometnu evoluciju. Sve ide u smjeru globalnog biznisa. Sve je više novca u igri, veliki sponzori brendiraju se kroz nogomet i bez obzira na ekonomske krize koje se javljaju s vremena na vrijeme i koje se nagovještavaju kroz medije, u nogometu cifre bujaju. I ne vidim gdje je tome kraj. Zapravo, prilično sam siguran kako će sljedećih godina sve to skupa rasti - generalna je ocjena Naletilića koji je svoju tezu argumentirao time što danas neki nogometaši koji po kvaliteti ne mogu ući u TOP 50 najboljih svih vremena, postižu cifre od kojih boli glava.

SVJEŽ KAPITAL - No, to je tako. Svako vrijeme nosi svoje. Što se tiče ovog prijelaznog roka, činjenica da su Englezi potrošili više od milijardu eura je nevjerojatna. To pokazuje kako investitori čuče iza svakog ugla. Prije su novac trpali Rusi, sada dolazi kapital iz Azije. Koji god klub upadne u krizu, pojavljuju se financijeri koji saniraju dugovanja i nastavljaju priču s većim ulaganjima.

Marko Pjaca
Valerio Pennicino/Getty Images / Getty Images

Marko Naletilić je ekspert za talijansko tržište. Sasvim logično je da ga veseli što se klubovi Serie A dižu i sve više postaju globalni igrači na tržištu.

- Juventus je lider. Svjetski igrač. Napoli ga prati, a očekujem da će se u sljedećem periodu nametnuti Inter te Milan nakon što zgotovi preslagivanje u vlasničkoj strukturi.

Hrvati su imali zanimljiv prijelazni rok. Dinamo je ponovno nadmašio samog sebe...

- U kontekstu HNL-a, Hrvati su imali odličan prijelazni rok. Vidi se da je Dinamo lokomotiva koja vuče cijelu ligu. Osim Pjace i Roga, treba naglasiti transfer Eduarda koji je završio u Chelseaju. Takve stvari puno utječu na imidž kluba.

Što se reprezentativaca tiče, nije bilo previše promjena adresa.

- Najbitniji igrači imali su stabilnu situaciju u svojim sredinama i nije se očekivalo puno transfera. Eventualno onaj Marcela Brozovića koji je na kraju ostao u Italiji. Veseli dolazak Pašalića u Milan, što sugerira da su leđa dobro. Prošao je liječnički pregled i vjerujem da će opravdati povjerenje. On i Radošević kao mladi igrači imaju vremena da se nametnu i potvrde kvalitetu koja je neosporna - tumači Naletilić kojeg nije iznenadio raskid ugovora Radoševića i Napolija i njegov odlazak u Salzburg.

- Treba sredinu gdje će igrati. Žao mi je što nije ostao još sezonu u Rijeci nakon što se vratio i nametnuo. Mislim da bi mu to bio dobar potez, ali...

SSC Napoli / SSC Napoli

ROG NA PRAVOM PUTU Za kraj smo ostavili transfere njegovih imenjaka. Pjacu je odveo u Torino, Rog svoje mjesto pod suncem traži u Napulju.

- Pjaca je već sada zvijezda. Ima reputaciju, tako je dočekan u Torinu i tako ga u Juventusu tretiraju. Rog je na pravom putu da ponovi Pjacinu priču. S njihovim transferima u Juventus i Napoli, reprezentacija i HNL definitivno su dobili na težini. Siguran sam kako će se plodovi ovih transfera ubirati i u sljedećim prijelaznim rokovima - zaključio je Marko Naletilić.

Linker
27. travanj 2024 23:47