Foto: Duje Klaric / CROPIX
TRI SCENARIJA

ZASTRAŠUJUĆI PUT DO ZAVRŠNICE NA EURU: EVO ZAŠTO JE BOLJE DA VATRENI BUDU DRUGI U SKUPINI Hrvatskoj prijete tri nogometne velesile ako izbori Dublin!

Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu 2020. godine igrat će u skupini D s reprezentacijama Engleske i Češke, te pobjednika play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije odlučeno je na ždrijebu koji je u subotu održan u Bukureštu.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 02. prosinac 2019. 09:36

Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u osminu finala, te četiri najbolja trećeplasirana sastava. Prođe li Hrvatska skupinu, nekoliko je opcija igranja u nokaut - sustavu, ovisno, dakako, o plasmanu u skupini D.

Bude li Hrvatska prva, tada će u Dublinu igrati u osmini finala protiv drugoplasirane momčadi iz skupine F, u kojoj su zasad Portugal, Francuska i Njemačka, a čeka se četvrti sudionik nakon dodatnih kvalifikacija.

Izbori li Hrvatska u tom slučaju četvrtfinale, tada bi taj dvoboj igrala u Rimu.

Bude li, pak, Hrvatska druga u skupini D, onda bi dvoboj osmine finala igrala u Kopenhagenu s drugoplasiranim iz skupine E (Španjolska, Poljska, Švedska...), a možebitni četvrtfinale u St. Petersburgu.

A prođe li Hrvatska u osminu finala kao jedna od četiri najbolja trećeplasirana sastava, tada postoje i druge opcije o mjestu igranja te utakmice.

Linker
19. travanj 2024 15:54