Christopher Furlong/Getty Images
NESVAKIDAŠNJI ČIN

ZAVEZALA SE LISICAMA ZA VODOVODNU CIJEV I POSLALA ULTIMATUM KOJI JE ODJEKNUO NOGOMETNOM EUROPOM Ne dajte da nestanemo nakon 135 godina!

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 16:35

Situacija u engleskom trećeligašu Buryju daleko je od idealne. Jednom od najstarijih engleskih klubova prijeti isključenje iz Engleske nogometne lige (EFL) zbog izrazito lošeg financijskog stanja. Čelnici EFL-a od kluba traže da pruži osnovne financijske informacije te da dokaže je u mogućnosti vratiti sve dugove ili će ga u protivnom isključiti iz svijeta profesionalnog nogometa.

Kako bi ukazala na probleme s kojima se klub bori već preko 15 godina, bivša direktorica kluba Joy Hart se u znak protesta lisicama zavezala na odvodnu cijev koja se nalazi na stadionu. Hart je dužnost direktorice obavljala u sezoni 2014./2015., a za engleske medije je izjavila kako je ustrajna u svom naumu da protest potraje duže vrijeme.

- Radim ovo jer toliko volim nogometni klub Bury, kao i svi drugi navijači. Samo obavljam svoj dio posla - izjavila je Hart koja je ljubav prema klubu spoznala u okružju obitelji.

Otac legenda kluba

Naime, njezin otac Les Hart slovi kao legenda kluba nakon što je u plavo-bijelom dresu odigrao ukupno 280 utakmica. Hart je Buryju posvetio 44 godine profesionalne karijere, stoga se bivša direktorica simbolično željela pozicionirati na južnom dijelu stadiona na kojem se nalazi štand koji nosi ime po njezinom ocu. Ipak, ulaz na taj dio stadiona bio je onemogućen.

- Bojim se da je netko iz kluba zaključao vrata koja vode do tog dijela stadiona. Na raspolaganju sam svima koji prolaze u blizini stadiona. Bury je klub koji na leđima ima 135-godišnju povijest, a uspjeli smo dva puta osvojiti FA kup u svojoj povijesti. Isti trofej osvajali su Manchester United, Liverpool i Everton, ali mi jednostavno nemamo njihov novac - objašnjava Hart.

Financijskoj sagi u trećeligašu ne nazire se kraj, a Hart tvrdi kako su za ovakvo stanje kriva dvojica bivših predsjednika. Bury je u prosincu prošle godine kupio Steve Dale za jednu funtu, a Hart ističe kako je Dale odbio nekoliko ponuda potencijalnih kupaca i ulagača. Bivša direktorica želi uvjeriti EFL da klubu produži rok za rješavanje teške financijske situacije.

Treba vremena

- Molim vas dajte nam malo više vremena kako bismo uspjeli pronaći neku osobu, skupinu ljudi ili čak drugi klub koji će uložiti u nas i spasiti našu 135-godišnju povijest. Bury je važan baš kao i ostali premierligaši. Svaki veliki grad mora imati nogometni klub koji će spojiti stanovnike - izjavila je Hart koja je javnost upozorila da bi se gašenjem kluba mogla pokvariti i cjelokupna gradska ekonomija.

EFL je i dalje ostao suzdržan u komentiranju poteza bivše direktorice, ali je u priopćenju za javnost istaknuo svoju zabrinutost i frustriranost zbog ponašanja vlasnika Dalea koji odbija pružiti krucijalne informacije.

Linker
05. svibanj 2024 23:53