Shaun Botterill/Getty Images / Getty Images
BILO BI TO VELIKO PRIZNANJE

ZAVRŠENA VLADAVINA RONALDA I MESSIJA! MOŽE LI MODRIĆ POSTATI PRVI NOGOMETAŠ KOJI ĆE SKINUTI DVOJAC S TRONA? Kapetan Vatrenih na korak do besmrtnosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2018. 15:31

Posljednjih deset godina 'Zlatna lopta' rezervirana je za dvojicu nogometaša, Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Dvojcu koji je obilježio posljednje desetljeće nitko nije ozbiljnije zaprijetio, tek španjolski tandem Xavi i Iniesta 2010. te francuski umjetnik Franck Ribery tri godine kasnije.

Većina medija 2018. godinu i Svjetsko prvenstvo okarakteritziralo je kao 'brazilčevo vrijeme' i trenutak u kojem će zasjati Neymar. Ipak, Brazilca su ozljeda koju je zadobio samo nekoliko mjeseci prije početka Mundijala i relativno loši nastupi u Rusiji bitno udaljili od prestižne nagrade. Koliko su 'stručnjaci' vjerovali u Neymara, toliko su Vatrenima s druge strane davali male šanse da uopće mogu dohvatiti nokaut-fazu u Rusiji.

SAŽETKE POGLEDAJTE OVDJE

Jedan od takvih koji je Hrvatsku eliminirao već u skupini bio je i portugalski strateg Jose Mourinho. Slavni trener Manchester Uniteda je u osmini finala vidio Argentinu i Nigeriju. Upravo protiv spomenute dvije reprezentacije Vatreni su odigrali možda i dvije najbolje utakmice na prvenstvu, a glavnu riječ vodio je, a tko drugi nego Luka Modrić.

Modric stat

Španjolski dnevni list 'Marca' tvrdi kako baš naš genijalac može ovog puta otići do kraja i da postoji samo mali broj nogometaša koji u ovom trenutku mogu parirati našem 'maestru'. Njegova uloga u reprezentaciji je ogromna, a osvajanje naslova prvaka Europe s Madriđanima neopjevanog je heroja Real Madrida, kako kažu, samo još više približila podizanju trofeja za najboljeg nogometaša svijeta za 2018. godinu.

screenshot marca

Osim Luke Španjolci kao glavne kandidate ističu Lea Messija, Kyliana Mbappea, Kevina De Bruynea, Antoinea Griezmanna, Harryja Kanea i Cristiana Ronalda. Potrudili su se na Pirenejima složiti anketu i tako dati priliku svima da se uključe i iznesu vlastito mišljenje. Na prvom mjestu nalazi se Cristiano Ronaldo s 44 posto glasova, a iza njega drugo mjesto zauzeo je upravo Luka Modrić.

Dojma smo kako su ovakvi podaci više rezultat navijačke prirode nego realnog stanja stvari, ali ako se gledaju nogometaši koji su još ostali u turniru, Luka je uvjerljivo vodeći. Sjajni veznjak zaradio je 28 posto glasova, dok su se iza njega našli Kevin De Bruyne (5%), Kylian Mbappe i Harry Kane (3%), te Antoine Griezmann (2%).

Linker
27. travanj 2024 18:19