Pajač
 Jakov Prkic / CROPIX / CROPIX
TRENERU NIJE SJELA ODLUKA

ZBOG OVOGA JE MATJAŽ KEK POLUDIO NA SUDAČKOG 'MR. DERBYJA' U jadranskom derbiju je povukao potez koji bi Rijeku mogao skupo koštati protiv Dinama

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. travanj 2018. 18:15

Igoru Pajaču ponovo je pripala uloga sudačkog ‘Mr. Derbija’ u kojoj je pokazao da uz sav sudački talent još uvijek nema ona mu*a o kojima je nakon utakmice govorio Matjaž Kek aludirajući na neke svoje igrače i igranje na Poljudu.

Da ima, poput Damira Batinića u nedavnom srazu Rijeke i Dinama na Rujevici kada je isključio Marka Leškovića, sigurno ne bi progledao kroz prste Ardianu Ismajliju već bi ga sredinom prvog poluvremena poslao na tuširanje nakon prekršaja na Pavičiću za drugi žuti karton čime bi utakmica otišla u drugom smjeru ili barem u jednoj od nekoliko situacija pokazao opomenu Ahmedu Saidu koji je češće bio na podu nego na nogama.

Da je tako postupio kod Ismajlija ili u barem jednoj od nekoliko situacija kod Saida, pogotovo u onoj kada je s poda nogom, i to poprilično snažno budući da se radilo o trzaju, udario Župarića u predio kuka, a ne lagano u nogu kako je to naveo Pajač, mogao je čiste savjesti pokazati i drugi žuti karton Momčilu Raspopoviću prilikom prekršaja za najstrožu kaznu, osim ako nije smatrao da je kazneni udarac sam po sebi već dovoljna kazna.

Izbačen iz konkurencije

Ipak, na Rujevici ništa od spomenutog, pa čak ni eventualno zaleđe uoči kaznenog udarca za Hajduk (ako postoji radi se o centimetrima) nije izazvalo gnjev koliko isključenje Antonija Čolaka u posljednjim minutama utakmice čime je automatski izbačen iz konkurencije za utakmicu proljeća, sutrašnju protiv Dinama u polufinalu Kupa.

Nisu na Rujevici željeli potencirati priču o Pajaču koji je iz Sv. Ivana Zeline, mjesta udaljenog 30-ak kilometara od stadiona na Maksimiru, koliko ih je razočaralo što je nasjeo na pretjerano Letičino potenciranje nekakvog udarca za kojeg je upitno tko ga je uopće uputio.

Primjerenija bi mu gesta bila da je educirao Karla Leticu kako prolaze takve pretjerane reakcije, u očima javnosti i navijača, u nekoj od liga u kojima mu se predviđa vratarska budućnost, nego crveni karton Čolaku zbog, kako je naveo u zapisniku, sprečavanja protivničkog vratara u ispucavanju lopte. Na snimci se jasno vidi da Čolak u trenutku kontakta više ni ne gleda prema Letici i odlazi od njega, odnosno da je samo protrčao ispred vratara Hajduka bez da zastane ili na bilo koji način ometa njegovo bacanje lopte koja je bila u igri.

HNTV

Linker
02. svibanj 2024 00:27