CROPIX
DAVORIN OLIVARI IZ TURSKE

ZDRAVKO MAMIĆ ODUŠEVLJEN, BACIO JE POGLED NA MOMČAD I OBJAVIO 'Pa ovo nemaju ni Barça ni Real! Dinamo će žestoko dominirati sljedećih PET godina!'

PRIPREME MODRIH Klupski savjetnik Zdravko Mamić oduševljen talentom mladih dinamovaca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. siječanj 2017. 20:27

Sasvim običan dan na pripremama... Takav je bio jučerašnji u Beleku. No, zanimljivije vijesti stizale su istodobno iz Zagreba. U srijedu je, naime, u metropolu ateriralo Dinamovo pojačanje, mladi Brazilac Marcos Guilherme. Danas će obaviti liječnički pregled, a sutra bi se trebao pojaviti na treningu u Beleku.

Ima još vijesti koje su “aterirale” iz Zagreba. Jedna govori o Junioru Fernandesu. I ona je dobra za Dinamo. Naime, saznajemo da postoji zanimanje za Čileanca kojeg je trener Petev otpisao. Interesenti su Dynamo iz Kijeva i Dinamo iz Moskve. Tako barem kažu naši izvori, koji su obično dobro informirani. Hoće li Fernandes u Ukrajinu ili Rusiju? O tome se još ne može govoriti, konačno, još nisu stigle ni službene ponude. No, sama činjenica da postoji interes za Fernandesa dobro je primljena u plavom taboru. Imati ga u drugoj momčadi i plaćati ga 900.000 eura godišnje, kolika su mu primanja, ne izgleda idealan scenarij, zar ne? Plasirati ga u Dynamo iz Kijeva ili Dinamo iz Moskve čini se kao zaista jako dobra opcija. Jedino, još nije posve razjašnjeno žele li ga klubovi koji nose Dinamovo ime na posudbi ili bi ga kupili? No i da se radi o posudbi, posao bi bio odličan, jer ga modri klub više ne bi trebao plaćati.


Marcos Guilherme - Goals & Skills - Atlético...

Ponude za Karimija

Ali, naravno, kako to već biva u prijelaznim rokovima, ono što vrijedi danas, možda neće vrijediti već sutra, pa u ovom slučaju treba pričekati. Glavno je ipak da postoji zanimanje za Juniora, tako da bi se priča mogla možda i brzo realizirati. Ako se ostvari, mogli bismo kazati da bi Modri onda imali savršeni prijelazni rok; Soudani je ostao, vratio se Sammir, doveden je Guilherme, a otišao bi “višak” Fernandes.

Nije to sve. Doznajemo da bi Dinamo u ovom prijelaznom roku mogao napustiti Ali Karimi, koji je posuđen Lokomotivi, ali izgleda da ima zanimanja i za njegove usluge. Priča o iranskom veznjaku također bi mogla biti riješena uskoro, naravno i ovdje vrijedi ona, “ako dođe službena ponuda”...

Turci i Schildenfeld

Svi igrači Dinama u Beleku rade na vrhunskoj razini, a jedan radi i dodatno. To je Gordon Schildenfeld, koji je jučer prije jučerašnjeg prijepodnevnog treninga imao svoj samostalni trening u fitnessu. Radio je eksplozivne vježbe s utezima četrdesetak minuta, da bi se onda nakon toga pridružio ostalima na vanjskom treningu koji je trajao sat i pol. Znali smo se često zapitati kako je Šifo tako snažan i moćan. Jučer smo dobili odgovor.

On ima jednu zanimljivu priču vezanu baš za pripreme u Beleku. U zimu 2008. godine Modri su se pripremali u resortu Rixos, a predsjednik Bešiktaša došao je kupiti Dinu Drpića. Sve je već bilo riješeno, ali onda je osvanula ona fotografija u kojoj Dino pokazuje golu stražnjicu Torcidi, pa je transfer otpao. Umjesto Drpića, Bešiktaš je kupio Schildenfelda koji se tako s priprema nije vratio u Zagreb. Možda se to dogodi i ovoga puta. U Beleku su menadžeri Joso Bulat i Boško Balaban. Čujemo vijesti da se neki turski klubovi zanimaju za modrog stopera.

Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Zdravko Mamić oduševljen 'klincima'

S Dinamom je na pripremama i klupski savjetnik Zdravko Mamić. Jako dobro je raspoložen, veseli ga kako momčad radi pod kontrolom Ivajla Peteva. Mamić je prije, dok je bio izvršni predsjednik, bio na svakim pripremama, često je u njima aktivno sudjelovao i ponekim savjetom s strane. Ovog puta je drukčiji, potpuno je opušten, stalno spreman za šalu. Recimo, nakon jučerašnjeg prijepodnevnog treninga, na kojem je Ante Ćorić briljirao i još jednom pokazao svoj sjajni talent, Mamić mu je prišao i kazao:

- Ante, mogu li dobiti tvoj autogram?

Bit će dosadno gledati

Nakon toga je pogledao momčad kazavši...

- Dinamo će žestoko dominirati hrvatskim nogometom sljedećih pet godina, tako jako da će to, nažalost, biti dosadno gledati. Pogledajte ove mlade igrače, Ćorića, Benkovića, Gojaka, Kneževića, Mora, Olma, Sosu... To što ima Dinamo, nemaju ni Barcelona i Real! Mislim tu na potencijal, oni imaju gotove igrače.

Mogao je još dodati i Livakovića, Hodžića, Stojanovića, Pavičića, Henriqueza, Fiolića, Perića... Sve su to mladi dečki, kao i Guilherme koji stiže. Ako se svi skupa duže zadrže u plavom dresu, onda bi Dinamo zaista mogao imati respektabilnu momčad, za recimo neku srednju klasu europskog klupskog nogometa.

Linker
28. travanj 2024 19:36