CROPIX
'BIT ĆE JOŠ IZLAZNIH TRANSFERA'

ŽELJKO KOPIĆ POTVRDIO VELIKI TRANSFER HAJDUKA I POSLAO NAJLJEPŠU PORUKU NAVIJAČIMA: 'Prolazimo dalje!' BUGARI NAJAVILI: 'Iznenadit ćemo Hajduk!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. srpanj 2018. 00:52

Najvažnija je na kraju pobjeda. Hajduk je u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige na Poljudu uz dosta muke slomio Slaviju iz Sofije s 1:0. Trener Hajduka Željko Kopić prvo je objasnio što se događalo u prvom dijelu kada su gosti kreirali nekoliko opasnih kontri.

"Prvo poluvrijeme smo imali problema sa posjedom između linija, nismo previše kreirali i dopustili smo protivniku da nam iz defanzivnog bloka zaprijeti u kontranapadu. U nastavku smo uveli Saida da sačuva posjed, kasnije i Bašića. Imali smo prilika, protivnik je kondicijski pao i na kraju smo mogli zabiti još koji pogodak. Pokazali smo ipak da smo kvalitetnija ekipa koja će ostvariti prolaz u sljedeće kolo", poručio je Kopić.

Može li Hajduk odigrati bolje u Sofiji?

"Ne znam hoće li ostati defanzivni, morat će biti otvoreniji i travnjak će biti bolji. Rezultat nam omogućuje da u uzvratu budemo smireniji. Splitski teren? Da bi igrali kvalitetni nogomet, trebaju se ispuniti temeljne pretpostavke. Očekujem da protokom vremena i teren bude bolji".

Kako ste vidjeli učinak 18-ogodišnjeg Palaverse?

"Bilo mi je bitno da osjeti Poljud i da svim mladim igračima pošaljem poruku kako vodimo računa o njima. Mjesto je zaslužio igrama na pripremama, ali na debiju je bio dosta rezerviran. Ništa spektakularno, funkcionirao je u sustavu i to je dobar početak za Palaversu. Posavec? Doveden je da bude nositelj kvalitete, na premijeri je pokazao da je plus za Hajduk".

Je li odlazak Radoševića hendikep?

"Bit će još izlaznih transfera zbog potreba kluba i tu je odgovor na pitanja zašto sam vodio puno igrača na pripreme. Na vrijeme se pripremam... Kao šef struke zahvaljujem Radoševiću na svemu što je pružio klubu".

Kopić je uvjeren u prolaz u sljedeće pretkolo, a trener Slavie Zlatomir Zagorčić žali za propuštenom prilikom u prvoj utakmici.

"Kada pogledamo kraj utakmice, zaslužena pobjeda Hajduka, ali u prvom diojelu smo propustili tri izgledne prilike za pogodak. Da je jedna od te tri šanse ušla, mogla je utakmica krenuti drugim putem. Hajduk je dominirao u drugom dijelu, ali zahvaljujući vrataru Petkovu uspjeli smo se izvući samo s jednim primljenim zgoditkom", kazao je Zagorčić.

Jeste li spremni napasti u Sofiji?

"Probat ćemo iznenaditi Hajduk u Sofiji. Splićani igraju ozbiljan nogomet sa izraženim posjedom, ali ja sam optimist, vjerujem u svoju momčad i gledam pozitivno prema uzvratu Ambijent? Uživao sam u nogometnom ambijentu u Splitu, jer nogomet se igra zbog publike, ali, nisam baš siguran da će tako ispunjen biti stadion u Sofiji".

Linker
08. svibanj 2024 22:01