REUTERS/Ricardo Moraes
ŠVICARSKI ALBANCI SRUŠILI 'ORLOVE'

ŽESTOKE REAKCIJE U SRBIJI ZBOG KONTROVERZNE PROSLAVE I PRIJETNJI NJEMAČKOG SUCA Ponudili su i dokaz: 'Poslao bih ja njega u Haag da mu sude'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. lipanj 2018. 18:51

Srbija je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u skupini E izgubila od Švicarske 2:1 nakon što su poveli golom Mitrovića. Švicarska je reprezentacija u Kalinjingradu golovima Xhake i Shaqirija preokrenula rezultat, a proslava ove dvojice reprezentativaca izazvala je buru negativnih reakcija u srpskoj nogomentnoj javnosti. Osim kontroverzne proslave pogotka, Srbi su razloge za nezadovoljstvo pronašli i u - glavnome sucu.

Srpski je izbornik Mladen Krstajić u izjavi za medije poručio: "Poslao bih ja njega u Haag da mu sude. Činjenica je da smo pokradeni!", izjavio je i odmah dodao: "Alibi za našu igru neću tražiti."

Sudac na poluvremenu zaprijetio Nemanji Matiću

Srpski mediji također pišu i o sudačkoj prijetnji Nemanji Matiću za vrijeme poluvremena. Kurir posebno naglašava kako je njemački sudac Felix Brych odbio sugestiju pomoćnih sudaca iz kontrolne sobe te nije htio pregledati snimku sporne situacije o nedosuđenom penalu.

Sve se to dodatno potencira naslovima poput "Dokaz o neviđenoj krađi", "Skandal kakav u nogometu nije viđen", "Skandal koji trese svijet" i sl.

Svoje nezadovoljstvo odlučili su iznijeti i Međunarodnoj nogometnoj organizaciji pa su poslali i službeni dopis, a odgovor FIFA-e se tek očekuje.

Iduću utakmicu reprezentacija Srbije igra s Brazilom u srijedu 27. lipnja u 20 h.

Linker
02. svibanj 2024 21:59