REUTERS/Valentyn Ogirenko
PRIPREME U SAD-U

ZLATKO DALIĆ IMA KONAČAN POPIS ZA AMERIČKU TURNEJU Dejan Lovren i Matej Mitrović otpali, ali još dvojica nisu se našla na izbornikovoj isti

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. ožujak 2018. 11:53

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak se okuplja u Fort Lauderdaleu, gradu na Floridi sjeverno od Miamija, već u utorak na Barry Universityju u Miamiju imat će prvi trening za prijateljski susret s Peruom 23. ožujka. Drugi ogled igrat će s Meksikom 27. ožujka.

U ponedjeljak ujutro u 6.40 stručni stožer, nekoliko igrača koji će krenuti iz Zagreba i ostatak delegacije, dio članova Izvršnog odbora i gostiju, letjet će preko Frankfurta na Floridu. Izbornik Dalić još je 5. ožujka objavio popis od 29 igrača, no odlučio je čekati do zadnjeg časa kako bi objelodanio tko će točno na put.

Usput je korigirao prvotni plan, umjesto 23 igrača u Ameriku će ih letjeti 25, to smo u subotu čuli iz neslužbenog ali pouzdanog izvora, jer izbornik će imena na sunce staviti u nedjelju. Jasno je da želi dati šansu što većem broju igrača, da se svi osjećaju kao dio nacionalne vrste jer prije ili kasnije može ih zatrebati.

Zagreb, 050318.
Hotela DoubleTree by Hilton.
Konferencija za medije Zlatka Dalica Hrvatskog nogometnog izbornika.
Na fotografiji:  Zlatko Dalic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Otpali Leovac i Santini

Matej Mitrović istegnuo je prije nekoliko dana zadnju ložu i otpao. No, nije jedini, Dejana Lovrena muči gležanj, u subotu nije igrao za Liverpool protiv Watforda i on također neće u Ameriku. Izbornik i Lovren obavili su razgovor, ustanovili da je najbolje da se totalno rekuperira, bude fit za završnicu sezone u Liverpoolu, za nacionalnu vrstu ionako je glavna zadaća Rusija. Njih dvojica ispali su s popisa putnika višom silom, jedini, ali tek kad prođu nedjeljne utakmice, pogotovo u Italiji, bit će jasno hoće li i ostati jedini. U reprezentaciji sve svi nadaju da novih ozljeda neće biti.

Cropix

Zoran Nižić je također bio izvan terena, ali se vratio za susret Hajduka, a i Tina Jevdaja je trener u Leverkusenu poštedio, iako se kod njega nije radilo o ozljedi nego grču. Vedran Ćorluka je ranije napustio utakmicu Lokomotiva u srijedu, iz HNS-a je rečeno da je zdrav.

Ne bude li novih ozljeda, u Ameriku idu vratari Subašić, L. Kalinić i Livaković, od obrambenih igrača Vrsaljko, Jedvaj, Ćorluka, Vida, Nižić, Strinić i Pivarić. Ispod crte ovaj je put Leovac. Između Pivarića i njega zacijelo je presudilo što je igrač Rijeke tek u hvatanju prave forme i kontinuiteta nastupa.

U veznom redu su osmorica: Modrić, Rakitić, Brozović, Badelj, Kovačić, Bradarić, Pašalić i Rog, dakle svi koji su bili i na širem popisu.

Od napadača Ameriku putuju Perišić, Mandžukić, Čop, Kramarić, N. Kalinić, Pjaca i Rebić. Ivan Santini nije otpisan, no on je iza Kalinića, Kramarića i Mandžukića pa neće u Miami i Dallas.

Dakle, od 29-torica za šireg popisa Ameriku neće vidjeti Lovren, Mitrović, Leovac i Santini. Iz različitih razloga.

Linker
18. travanj 2024 02:45