REUTERS
STRAŠNO VAŽNA POZICIJA

ZLATKO DALIĆ IMA SAMO JEDNU DILEMU TRI DANA PRIJE UTAKMICE GENERACIJE! Odluka bi mogla usmjeriti cijelo vatreno SP: Koga izabrati iz dvojca BB?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. lipanj 2018. 17:14

Premda je u tri utakmice provjerio gotovo kompletan kadar, Zlatko Dalić ima jasnu sliku udarne momčad i uoči Danske samo je jedna dvojba - hoće li kao zadnji vezni opet krenuti Marcelo Brozović ili će šansu dobiti Milan Badelj.

Nema jurnjave

U velikoj pobjedi nad Gaučima iskristaliziralo se da su Vrsaljko, Lovren, Vida i Strinić prva obrana, da o bilo kakvoj preinaki ne treba razmišljati. Hrvatska s tim četvercem na terenu nije primila gol od Nigerije i Argentine. No, Dalić, koji je prije toga Modrića držao ofenzivnije, konstatirao je i da vezni red može najbolje funkcionirati s korektorom koji čuva leđa Rakitiću i Modriću i upravo to mjesto bilo je ‘viseće’ za prethodnu utakmicu u Nižnom Novgorodu, kad je izbornik pozvao na sastanak Rakitića i Modrića te trojicu kandidata Badelja, Brozovića i Kovačića, pa se opredijelio za igrača Intera, zbog brzine i okretnosti, što su mu aduti pred Badeljom.

SN

Nakon odlične predstave u kojoj se vezni red Argentine nije razmahao, a Messi je ostao “u kavezu“ između Strinića, Perišića i Brozovića, logično je da ta varijanta još jednom bude prvi odabir za utakmicu na istom stadionu. No, šanse Badelja ne treba odmah ovog časa otpisati.

Danska igra nešto drugačije, međutim, iza napadača ima Eriksena koji izvrsno igra između linija, tu ga netko treba sačekivati, Brozović bi opet mogao naći svoju rolu. Ne treba zaboraviti staro pravilo da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, osim ako postoji neki specijalan razlog.

U napadu će biti Mandžukić, a na krilima Rebić i Perišić. Bez obzira na klasu Kramarića, on će čekati šansu iz drugog plana. Protiv Islanda nije odigrao na svojoj najboljoj razini da možda staviti Dalića u dvojbu, iako vjerujemo da bi i u tom slučaju igrao Mandžukić jer izbornik u njega ima povjerenje i zbog doprinosa defenzivi. Dalić je najavio susret s malo rizika, no to ne znači da Vatrene neće težiti pobjedi. Dakako da će misliti i kako probiti obranu Danaca, samo neće juriti grlom u jagode, prema izbornikovoj najavi.

Osmorica sa žutim

Hrvatska ima petoricu igrača koji će startati sa žutim kartonom, to su Rakitić, Brozović, Vrsaljko, Mandžukić i Rebić, morat će biti oprezni, ali radi se o prevelikoj utakmici da bi se štedjeli. Jer u protivnom moglo bi im se dogoditi da nakon Danske ničeg više nema. Koliko god, iskreno, nitko od nas u to ne vjeruje. U svakom slučaju ne želimo vjerovati.

Još trojica igrača su pod teretom kartona ukoliko dobiju šansu - Ćorluka, Jedvaj i Pjaca. Tek nakon četvrtfinala briše se žuti karton igraču koji ima samo jedan.

Linker
18. svibanj 2024 11:59