Screenshot / Screenshot
ZADNJA PRESICA UOČI SPEKTAKLA

ZLATKO DALIĆ IZABRAO PRVIH 11 NA RUJEVICI, PROKOMENTIRAO 'RIJEKU I ANTU ČAČIĆA' I ŠUKEROV NAJNOVIJI POTEZ 'Sjest ćemo i razgovarati, ali kad prođemo!'

Kao što je i običaj uoči najvećih utakmica, novinarima su se večer prije velikog okršaja sa Slovačkom na Rujevici, obratili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić. Vatreni u subotu od 20.45 igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Euro, a dobru atmosferu oko susreta poremetila je najava velikog nevrijemena koje je dijelove Rijekepotopilo već u petak, i prijeti odgodom utakmice.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2019. 20:30

Zlatko Dalić postao je izbornik nakon hrvatskog remija s Finskom na Rujevici prije dvije godine. U noći u kojoj je smijenjen Ante Čačić nazvao ga je predsjednik HNS-a Davor Šuker i pitao je li spreman preuzeti reprezentaciju ako se za njega odluče. Nekad je bio i trener Rijeke, a sada u tom gradu može izboriti Euro. Na novinarsko pitanje je li Rijeka sudbina, odgovorio je:

- Ne bih htio da to bude sudbina - pretpostavljamo aludirajući na Čačića.

Kakvu utakmicu očekuje, što mogu ponuditi Slovaci novoga?

- O tome smo razgovarali. Oni ne mogu izvuči ništa dobroga iz prve utakmice, moraju biti čvršći i bliži igračima u sredini, definitivno je da Slovaci moraju biti bolji u tom segmentu igre. Razmišljali smo što bi oni mogli napraviti. Mi ostajeno u svojem sustavu igre, nećemo ga mijenjati, jedino ako bude potrebno ganjati rezultat. Mi smo doprvaci svijeta, prvi smo u skupini, ne brinemo se koga nema, nećemo plakati, na kraju što god bude odgovornost je na meni, ne na igračima.

O sastavu je rekao:

- Imali smo tri jako dobra treninga, svi su bili motivirani, ozbiljni, fokusirani. Sve smo pripremili, dečki sve znaju, tko izađe na teren dat će sve od sebe. Oni koji će igrati prvu ili neku od prvih utakmica imat će podršku svih nas. Očekujem maksimalan angažman, motivirani smo, spremni smo i bez obzira na vremenske uvjete vjerujem u dobru igru

Je li osobno pod pritiskom?

- Situacija je slična kao kad sam prvi put vodio Hrvatsku u Kijevu. Tada je bila odluka hoćemo li uopće u dodatne kvalifikacije, a sad odlučujemo o izravnom plasmanu. Žao mi je što nismo to riješili prije, ali ako dobijemo to će biti jedne od najboljih kvalifikacija u kojima smo izgubili samo sedam bodova. Pritisak je normalan jer igramo doma, favoriti smo i tako se moramo postaviti.

U Rusiji je imao jednu od najstarijih momčadi, sada vrlo mladu.

- Igrat će samo nekoliko igrača koji su bili na SP-u, dolaze novi, radimo smjenu generacija, ali jako su bitni ti koji su ostali, oni daju ritam reprezentaciji. Zato očekujem motiviranu Hrvatsku.

Šuker već planira prijateljski ogled s Rusijom u Sočiju.

- Kad prođemo, sjest ćemo i razgovarati. Sve je nevažno kdo se ne osigura Europsko prvenstvo.

Zar nije šteta da se igra na stadionu koji prima samo osam tisuća gledatelja, a ne na Maksimiru, pitao ga je slovački novinar.

- Nema potrebe o tome govoriti, odlučili smo se za Rijeku, tu imamo sjajne uvjete, sjajan teren, najbolji u Hrvatskoj. Bili smo ovdje i prije SP-a, i prije Walesa, s te strane je sve u redu - zaključio je Dalić.

Linker
18. travanj 2024 08:03