REUTERS/Kai Pfaffenbach
TAJNA DO SAMOGA KRAJA

ZLATKO DALIĆ JE U TRI DANA SASTAVOM 'ISPREPADAO' HRVATE, ALI ZAPRAVO JE SPREMAO IZNENAĐENJE ENGLEZIMA? Evo kakav se preokret sprema Gordom Albionu!

OZLJEDE KROJE UDARNI SASTAV Na dispoziciji izborniku Daliću bit će zahvaljujući terapijama možda i kompletan sastav
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. srpanj 2018. 12:51

Hrvatska će na kraju igrati u kompletnom sastavu, bude li mogao i Šime Vrsaljko, što nije sigurno, ali postoji šansa. Svi ostali su bez dvojbe na dispoziciji Zlatku Daliću. Konačna odluka donijet će se na dan susreta...

Čak su trojica liječnika u Moskvi, Boris Nemec, Saša Janković i Zoran Bahtijarević, i četvorica fizioterapeuta, Bojan Radanović, Nenad Krošnjar, Nderim Redžaj i Mario Petrović, imao se tko baviti ozlijeđenima i načetima ozljedama.

Pod velom tajne

Inflacija se dogodila nakon Rusije jer Vatreni su turnir dosad odigrali bez izostanaka. Osim što je izbornik svojom voljom odmorio dobar dio udarne postave protiv Islanda, tako i Antu Rebića koji vjerojatno ne bi bio kadar zaigrati u tom ogledu, iako to nikad nećemo doznati. Jer Rebić je od igrača koji će igrati i “na jednoj nozi“, bude li ikako moguće.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018  Denmark's Mathias Jorgensen fouls Croatia's Ante Rebic in the area resulting in a penalty being awarded to Croatia  REUTERS/Jason Cairnduff     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Jason Cairnduff

Uoči polufinala na terapijama su bili Šime Vrsaljko, s ozbiljnom opasnošću da neće zaigrati, Dejan Lovren i Danijel Subašić čiji problemi nisu bili sasvim benigni i činjeni su maksimalni napori da ih se osposobi za nastup. Sva trojica preskočili su trening u ponedjeljak, No, na terapijama su se našli i neki drugi, poput Ivana Strinića, koji je ima sitne poteškoće, ali njegova konkurencija za nastup nije dovedena u pitanje.

Idemo do kraja!

Večeras Engleska, u nedjelju Francuska. Hrvatsku dvije pobjede dijele od osvajanja Mundijala. Mislite li da će se to dogoditi, OVDJE se okladite na tu opciju. Germania na nju ima tečaj 5,00!

Na kraju Subašić i Lovren sigurno igraju, a možda i Vrsaljko. Koliko je njegova ozljeda koljena doista bila teška, ostalo je pod velom tajne jer nikad nije predočen nalaz magnetske rezonance. No, Šime je definitivno “visio”, to nije bila samo igra skrivača pred Englezima, da se oni ne bi mogli dobro spremiti za hrvatsku taktiku, ali oporavak ide dobro. Postoji i mogućnost da dobije blokadu, ako bude nužno.

Koliko će Dalić promijeniti startu postavu u odnosu na Rusiju? Sigurno će staviti trojicu veznjaka, tako i tri špice, ovaj put opcija s dodatnim ofenzivcem, što je u Sočiju bio Kramarić, nije aktualna.

Getty Images

Vatreni će nastojati napadati, ali i koristiti šanse da im kontre matiraju rivala. Engleska je ofenzivna, svi vole ići naprijed, brzi su, ali nisu takvi majstori kao naši. Hrvatska igra nešto sporije, no definitivno lukavije, a u stanju je razviti jako dobru kontru. Kako se mi posebno moramo paziti prekida, tako bi za Tri lava smrtonosni mogli biti naši protuudari, budemo li ih izvodili kako znamo. Iako je Andrej Kramarić klasa na koju se svaki trener može osloniti, zbog takvog profila igre još jednom bi prednost mogao dobiti Ivan Perišić, koji je ostao dužan i nema mu boljeg trenutka da podmiri račune.

Ima opcija

Uz Modrića i Rakitića, Dalić u veznom redu ima opcije Brozovića, Kovačića i Badelja. Prvi je dobivao njegovo najveće povjerenje, nije se pretjerano umorio, on je spreman, i nije imao tako golemu minutažu. Badelj je totalno svjež, dugo čeka svoj trenutak.

Jasno, ako Vrsaljko ne bude mogao, dvije su opcije; da ga zamijeni Jedvaj, što bi značilo da Lovren i Vida i dalje igraju stopere, a lijevog braniča Strinić ili Pivarić, ili da Vida ode desno, kao s Rusijom, a stoperi budu Lovren i Ćorluka.

Dalić je kroz turnir volio mijenjati sastav, nije sklon otkrivati karte, sve do dana susreta kad ima ključni sastanak s igračima na kojem predoči početnu postavu i ponovi glavne naglaske iz igre jer o taktici im, po segmentima, priča i ranije.

Linker
22. srpanj 2024 12:58