getty images
VELIKO PRIZNANJE

ZLATNI DEČKO Tuttosport nominirao Matea Kovačića za nagradu Golden Boy

Nagradu su dosad osvajali Van der Vaart, Rooney, Messi, Fabregas, Agüero, Anderson, Pato, Balotelli, Götze, Isco i Pogba
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. listopad 2014. 10:58

Vezni igrač hrvatske reprezentacije Mateo Kovačić jedan je od brojnih mladih igrača nominiranih za nagradu Golden Boy, koju od 2003. godine dodjeljuje ugledni talijanski sportski dnevnik Tuttosport. Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od europskih sportskih novinara mladom igraču iz Europe koji je bio najimpresivniji tijekom godine.

Svi nominirani igrači moraju biti mlađi od 21 godine i nastupati u najvišim rangovima natjecanja u europskim državama. Nagradu su dosad osvajali Van der Vaart, Rooney, Messi, Fabregas, Agüero, Anderson, Pato, Balotelli, Götze, Isco i Pogba.

Kovačić je skrenuo pažnju na sebe nastupima za Inter, kamo je stigao iz zagrebačkog Dinama, a nastupio je i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Odlično je odigrao u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na SP protiv Islanda, kad je u maksimirskom uzvratu upisao asistenciju u pobjedi Vatrenih (2:0).

U prošloj sezoni ostao je bez pogotka u Serie A, no ispravio je to ove sezone kad je u sedam prvenstvenih nastupa postigao dva pogotka i upisao dvije asistencije, dok je u tri utakmice Europske lige zabio tri gola.

U konkurenciji se našlo 40 darovitih mladih igrača, a među njima su Sterling, Januzaj, Shaw, Marković, El Haddadi, Deulofeu, Zouma, Marquinhos, Calhanoglu, Ocampos.

Linker
18. svibanj 2024 10:55