CROPIX
USUSRET DERBIJU

'ZNA SE KOLIKO VOLIM HAJDUK, ALI I DINAMO MI JE DRAG' Nekadašnjem igraču oba velikana utakmice Bijelih i Modrih nose posebnu draž

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 02. travanj 2019. 20:13

Puno više vremena kao igrač, a kasnije kao i skaut, proveo je Vilson Džoni u Hajduku, no bio je isto tako i član Dinama. Za Džonija utakmice Hajduka i Dinama nose posebnu draž, a on osobno, nada se lijepoj utakmici jer su oba rivala u odličnoj formi. Ipak, mora se priznati da više prati Hajduk jer je Split njegov grad, no ima lijepe uspomene iz Zagreba.

Kako vidite Hajduk ovoga proljeća?

- Najprije bih rekao da će ovo biti najneizvjesniji derbi u posljednje vrijeme, jer je Hajduk u usponu, a za Dinamo bih ustvrdio da je možda malo zasićen uspjesima koje je ostvario u Europi. Po meni Hajduk ima velike šanse za dobiti derbi, da ga riješi u svoju korist. Zašto to tako vidim? Najprije Hajduk igra jako dobro, Oreščanin ih je dobro složio, sviđa mi se kako ih vodi. Nijedan igrač kod njega nema privilegija, igraju oni koji su po njegovu mišljenju najbolji, a to mi je drago.

Vojko Basic / CROPIX

Iznenadio ga trener

Jeste li se nadali da će trener Hajduka Siniša Oreščanin biti ovako dobar?

- Iskreno - ne. Ali iz jednostavnoga razloga što nije imao iskustva, radio je u omladinskom pogonu Dinama, a kasnije vodio mlađe kategorije Hajduka, a potom i drugu momčad koja se po meni nije nešto pokazala. Ali sada moramo reći da me je ugodno iznenadio.

Kakav derbi očekujete?

- Ponajprije očekujem da će stadion biti ispunjen, da će doći 30 tisuća gledatelja. Nama su bodovi potrebni za Europu, a Dinamu ne trebaju osim za prestiž da dobije Hajduk.

Split, 290918. 
Stadion Poljud. 
Nogometna utakmica 9. kola Hrvatski Telekom Prve lige, HNK Hajduk - GNK Dinamo. 
Na fotografij:  Ivanovski, Rrahmani.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX

Velika prednost

Dinamo ima veliku prednost na vrhu… Kako vidite njihov aktualni trenutak? Kakvo je vaše mišljenje o treneru Nenadu Bjelici?

- Oni imaju preveliku prednost, mogu lagano odigrati utakmicu. Bjelica je fenomenalan trener. Jako je ozbiljan, konkretan, pristupa svakoj utakmici jako seriozno, što znači da Hajduku neće biti nimalo lagano. Bjelica hoće pobjedu u svakoj utakmici, to mi se sviđa kod njega. Ima osjećaj u tom balansiranju, na raspolaganju ima skoro dvije ekipe, a svi igraju. On promijeni pet ili sedam igrača, pa su stoga svi u formi. To je njegova velika prednost.

Što očekujete u taktičkom smislu? Mislite li da će Hajduk jurnuti od samoga početka?

- Za Hajduk je velika stvar što je stigao jako blizu osiguravanja Europe. Mislim da će Hajduk isto tako pokušati ne izgubiti utakmicu, možda mu odgovora i neriješeno. Ne vjerujem da će suludo letjeti, ali to je derbi, Hajduk će povesti publika. Mislim da neće biti kalkuliranja.

Prognoza?

- Zna se koliko ja volim Hajduk, ali isto tako mi je i Dinamo drag. Ali bih volio da Hajduk dobije jer su mu bodovi potrebniji. Dinamo je praktički riješio pitanje naslova, premda sam naglasio da ne vjerujem da će olako shvatiti ovaj derbi koji uvijek znači prestiž jer se sastaju dva naša najveća kluba i veliki rivali.

Linker
06. svibanj 2024 21:11