Screenshot: Youtube
DANAS POTPISUJE NA TRI GODINE

ZNAČI LI PINTOV POVRATAK U MAKSIMIR DA NETKO ODLAZI? Bjelica odgovorio na pitanje koje zanima sve navijače Modrih, a kod dolaska željenog pojačanja

Portugalac bi danas nakon liječničkog pregleda trebao potpisati trogodišnji ugovor s Dinamom
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. svibanj 2019. 12:51

Možda bi pokojni Ivo Tomić rekao: “Natočite vino tinto, vratio se Ivo Pinto!” Možda i ne bi, tko zna, možda je usporedba s popularnom tekućinom pretjerana, jer tinto često obara s nogu. Ali, s obzirom na medijsku pozornost koju je izazvao Pinto - novinari, kamere, mobiteli - po slijetanju na zagrebački aerodrom, rekli bi se da se očekuje da obori s nogu. Da uistinu bude tip koji će Dinamu biti pojačanje, da se vratio još bolji Ivo nego što ga pamtimo u prvom mandatu. Posao je shvatio ozbiljno, nema dvojbe, dokazuje i činjenica da mu je prva lokacija na koju je otišao utakmica Inter - Rudeš. Po onoj kiši. Pinto je uvijek bio profesionalac, a Dinamo mu je, očito, ostao u srcu. Nedavno je s Norwichem ušao u Premiership, ali umjesto utakmica s Liverpoolom, Tottenhamom i ostalim klubovima koji nisu uspjeli doći do finala Lige prvaka, odabrao je Dinamo?

- Moj ugovor s Norwichem je istekao, imao sam dosta ponuda s više strana. Ali, kad je stigla Dinamova, odlučio sam doći u Dinamo. To je moj dom, moja obitelj, ovdje se osjećam kao kod kuće - rekao je Pinto, koji zadnje sezone nije u Norwichu baš previše igrao.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Poput obitelji

Klub je, s obzirom da je Portugalac u zadnjoj godini ugovora, dao šansu domaćem dečku, perspektivi otočkog nogometa, Maxu Aaronsu. Ako se on dokaže, super, ako ne, možda bi opet Pinto bio “u sedlu”. Norwich je ušao u Premiership, Aaron se dokazao i Pinto nije imao namjeru tamo sjediti na klupi u idućem razdoblju.

- To su normalne stvari u nogometu. Klub je tako odlučio, Norwich je ušao u Premiership, meni je ugovor istekao i kad je došla Dinamova ponuda, trebala mi je točno minuta da odlučim da bih se vratio.

Ostavio je iza sebe jedan drugačiji Dinamo, malo je još igrača koji su i tada bili ovdje. Čuje li se s nekim, je li uspio u Engleskoj pratiti Modre u povijesnom europskom pohodu?

- I dalje poznajem neke od igrača i gledam Dinamo kada kod mogu. Dinamo je napravio sjajan rezultat u Europi i veselim se igranju s ovim fantastičnim igračima koji su tu. Ovaj klub mi je poput obitelji - kazao je portugalski desni bek, koji je u Norwichu uspio zabiti tri pogotka, u Dinamu u 112 utakmica nije zabio nijedan.

VIDEO: TOMO NIČOTA

- Ovaj Dinamo jest drugačiji nego onaj u kojemu sam igrao, ali znam neke igrače, recimo, Olma, znam što me ovdje čeka. Bjelica? Ne, nisam se čuo s njime, tek moram proći liječnički pregled, razgovarat ćemo, ima vremena. Ali, kažem, bio sam ovdje, znam što me čeka, neću mi trebati puno vremena da se priviknem na Dinamo. Uistinu, u Zagrebu sam kao kod kuće.

Jasno je naznačio i da je spreman za izazove koje očekuju Modre na ljeto i, nadajmo se, na jesen, zimu, proljeće.

- Igrao sam već Ligu prvaka s Dinamom, vjerujem da ću opet. Imamo dobru momčad, na ljeto ćemo se pripremiti i napasti Ligu prvaka. To nam je cilj. Što se mene tiče, u ove tri godine postao sam bolji igrač i bolji čovjek i nadam se da ću pomoći Dinamu.

E da, kasnio je let iz Frankfurta više od sat i pol, iz Dinama ga je dočekao Marko Vukelić, jedan od ljudi koje se u sportskom sektoru najviše pita za mišljenje. Neće nikad puno reći, samo je usput, kad smo ga u šali pitali dolazi li još netko u Dinamo zajedno s Pintom, kazao:

- Polako. Ovo je početak!

Danas na liječnički

Vidjet ćemo, dakle, što tek slijedi, u Maksimiru su ozbiljno naumili napasti Ligu prvaka. Još uvijek traje ova sezona, a što će donijeti iduća? Želi Dinamo u Ligu prvaka, ali, da ne bude dosadno kao ranije, otamo prezimiti u Europi, to bi bio uspjeh. Stoga bi se mogao očekivati prometan “mercato”, a Pinto kao prva ptičica koja najavljuje gužvu na cesti. Između ostalog, pitanje je tko bi mogao otići iz Dinama. Petar Stojanović, glavni Dinamov desni bek, već je dulje na radaru mnogih klubova. Ne bi čudilo da stigne ponuda koja će Modre izuti iz cipela.

VIDEO: TOMO NIČOTA

- Ako se to riješi, ako potpiše ugovor, dobit ćemo kvalitetnog igrača. On je bio ovdje, poznaje Dinamo, ne treba se previše aklimatizirati, a sad je i tri godine stariji i iskusniji nego što je bio kad je otišao - govori Dinamov trener.

Pričamo o Petru Stojanoviću, hoće li on sad otići?

- Pintov dolazak ne znači da će Stojanović otići. Nema veze s tim, svaki kvalitetan igrač je dobrodošao i u ovom trenutku nisam se zamarao time tko će biti ispred koga - zaključuje Bjelica.

Pinto će danas na liječnički, potpisat će ugovor na tri godine.

Stižu upiti za brojne igrače

U Maksimirsku 128 stižu brojni upiti za Dinamove igrače, ali još nije stigla ni jedna službena ponuda. No i ako stignu ne znači da će doći do bilo kakve prodaje ukoliko se ne postigne prodajna cijena koju Dinamo traži. No u plavom domu su spremni na tu mogućnost, prate se igrači na raznim meridijanima. Prije neki dan smo ekskluzivno objavili da se Ivo Pinto vraća u Dinamo, a isto tako smo najavili kako je vrlo izgledno da stigne i lijevi bek Rafa Soares, igrača Guimaraesa, koji je jučer proslavio 24-ti rođendan.

MARINHA GRANDE, PORTUGAL - MARCH 26:  Portugal's defender Rafa Soares in action during the U21 International Friendly between Portugal and Denmark on March 26, 2015 in Marinha Grande, Portugal.  (Photo by Gulater Fatia/Getty Images)
Gulater Fatia/Getty Images

Saznali smo jučer u Maksimiru da se taj igrač pozorno prati, da se razgovara o njegovu angažmanu, jedini problem bi se mogao stvoriti kad je cijena u pitanju. Naime, po našim saznanjima cijena vrluda između 1,5 i 2 milijuna eura, a to je cifra o kojoj ipak treba razmisliti, bez obzira što je plava blagajna puna.

Linker
18. svibanj 2024 20:04