CROPIX
ZAKLJUČAK SKUPŠTINE

ZNS NOMINIRAO DAVORA ŠUKERA, PROTIV NJEGA GLASAO JEDAN PRVOLIGAŠ Predsjednik HNS-a napao novinare: 'Manipulirate anketama, od HRT-a do portala...'

Piše: HinaObjavljeno: 28. studeni 2017. 21:10

Završena je sjednica skupštine Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS) održana u zagrebačkom Hotelu Antunović pod budnom paskom policije. Očekivano je podršku, gotovo jednoglasnu, u utrci za predsjednika HNS-a dobio Davor Šuker.

Šuker je dobio 46 ruku od 50 nazočnih delegata, odnosno 468 od 358 glasova, protiv su bili jedan prvoligaš - Rudeš, te niželigaš Zagreb 041, suzdržani Sava Gredice i MNK Alumnus, a predstavnik Futsal Dinama kazao je svoje i izašao.

"Pošto sam jarac, capricorn, ne bih volio to komentirati. Drago mi je da manipulirate, počevši od HRT-a do portala, a to nije samo u ovoj godini nego, rekao bih od Malte. Volio bih da je bolja suradnja. Pokušao sam na puno načina, u prvoj godini da odlazimo jednom mjesečno na razgovore, to se probušilo kroz par mjeseci. Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu i želimo pomoć. Ali ne vidim baš neku veliku pomoć medija u borbi za infrastrukturu, osobno nisam zadovoljan kako pratite sve događaje u nogometu. Sjetimo se huligana u Italiji, pa nadalje… Više dajete prostora tim navijačkim grupama nego možda zdravim i dobrim bazama u kojima su sportski djelatnici najvrijedniji, a vi ih zanemarujete. Prihvaćam kritiku, tko radi može griješiti, ali niste se u puni godina pokazali baš kao istinski ljubitelji nogometa" - kazao je Šuker pa nastavio:



"Ta situacija traje još od utakmice na Malti prije dvije godine. Pokušao sam stvoriti suradnju s medijima, ali satrali ste sve moje pokušaje. Ponosam sam na svoj prijašnji mandat i ovaj idući. Gradit ćemo prvoligaške terene, ide projekt na Sveticama, dio novca od investicija dobit će i naša zagrebačka baza - nastavio je sukobiti se s pitanjima Šuker, da bi se potom podigao i kazao da je dosta.

Šuker koji nije želio komentirati kandidaturu svog bivšeg suigrača iz reprezentacije Darija Šimića:

"Želim mu sve najbolje, nema potrebe komentirati njegovu kandidaturu".

Skupštinu je pratilo jako policijsko osiguranje. Ulaz u hotel osiguravala je policija, a u jednom trenutku pojavila se skupina BBB-a koja je željela istaknuti transparent, ali ih je u time spriječila policija.

Izborna skupština za predsjednika HNS-a održat će se 22. prosinca, a status HNS-a nalaže da predsjednički kandidat 15 dan prije Izborne skupštine mora predočiti potpise devet županijskih saveza koji stoje iza njih. S obzirom da Hrvatska ima 20 županija, plus Grad Zagreb, lako se dolazi do zaključka da se na Izbornoj skupštini mogu pojaviti samo dva kandidata.

Inače, Skupština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova. U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.

Linker
18. svibanj 2024 18:24