REUTERS/Ahmed Jadallah
SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO

ZORAN MAMIĆ ISPISAO POVIJEST, PA OTKRIO TAJNU ČUDESNOG USPJEHA KOJI NITKO NIJE OČEKIVAO 'Ovo je nevjerojatna stvar. Pokazali smo da je sve moguće'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2018. 08:59

Zoran Mamić isijavao je ponosom i zadovoljstvom nakon pobjede protiv River Platea i plasmana njegovog Al Aina u veliko finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Južnoameričkog prvaka River Platea Al Ain je pobijedio s ukupnih 7-6 na penale nakon 2-2 u regularnih 90 minuta i produžetaka u naelektriziranoj atmosferi Hazza bin Zayed Stadiuma.

Povijesni je to uspjeh za Al Ain budući nijedna momčad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nije dogurala ovdje gdje je sada Al Ain. Na presici je Mamić upitan mislil li on da je tako?

"Možda je bolje da to pitanje postavite nekom drugome, nekome lokalnom. Ja sam ovdje dvije godine, možda malo manje. Ali ovo je veliko postignuće, najveći rezultat u povijesti zemlje i Al Aina. Ponosan sam što sam dio ovog uspjeha. Prošle smo sezone po prvi put u povijesti osvojili dvostruku krunu (arapsko prvenstvo i President's Cup), a sada smo u finalu Svjetskog klupskog prvenstva. Za sve ovdje, kada govorimo o sportu, ovo mora biti najveća stvar koja se dogodila", rekao je Mamić, pa nastavio.

"Jako sam sretan i jako ponosan. Ovo što se dogodilo je nevjerojatna stvar. U 15 dana odigrali smo 5 utakmica. Ovo što su moji igrači pokazali je nevjerojatno. Toliko energije, toliko ljubavi prema nogometu, toliko duha i potpore. Oni apsolutno zaslužuju uživati u ovom trenutku. Ali samo na jednu noć jer sutra je trening. Imamo četiri dana za oporavak", dodao je bivši trener Dinama.

Otkrio je Mamić i tajnu uspjeha njegove momčadi.

"Pokazali smo da je u nogometu sve moguće kada se borite, kada poštujete i podržavate jedni druge. Ponovno naglašavam, jako sam, jako ponosan".

Najavio je i finale u kojem Al Ainu predstoji okršaj protiv Real Madrida ili Kashime.

"Sada se idemo spremiti za finale. Moja je želja igrati protiv Reala pa što bude".

Linker
01. svibanj 2024 07:07