Ronald Gorsic / CROPIX
STIŽU POJAČANJA?

Zoran Mamić otkrio tko je na radaru 'modrih': 'Gledamo Diaza iz Porta i Boilesena iz Ajaxa'

Piše: GNK DinamoObjavljeno: 08. veljača 2016. 13:44

Nogometaši Dinama su se nakon priprema u Rovinju i u španjolskoj La Mangi vratili u Zagreb gdje će već u srijedu odmjeriti snage protiv Intera u sklopu četvrtfinala hrvatskog Kupa. Po povratku u Zagreb oglasio se trener 'modrih' Zoran Mamić.

"Nisam presretan pripremama u nogometnom smislu jer iz puno objektivnih razloga nismo napravili što smo htjeli, a to je standardizirali momčad. Evo, nakon Šahtara smo također imali problema jer je Schildenfeld dobio jaki udarac u šaku i nešto je puknulo, a Eduardo je utakmicu branio sa slomljenim prstom. Tome još dodamo tešku ozljedu Pivarića, Soudanija koji je propustio dio priprema, Brekalu je također puknuo prst, odnosno Taravela, Sigalija i Pjacu koji nisu odradili pripreme kako treba", rekao je trener modrih Zoran Mamić, stoji na službenoj web-stranici Dinama.

"Dobro je svakako što, osim Pivarića, svi bi ostali igrači ubrzo trebali biti na terenu. Kažem, nisu ugodni silni izostanci i nismo napravili zašto smo došli u Španjolsku, ali s druge strane ako želimo gledati pozitivno onda je to svakako činjenica što baš zbog silnih ozljeda imamo puno 'rezerve' i kada se svi vrate bit ćemo još jači."

"Bio sam sudionik mnogih priprema i Dinamo je uvijek bio 'svjetski prvak priprema'. Ovo je prvi puta da imamo niz lošijih rezultata, ali ne vidim problem u tome. Pripreme i prijateljske utakmice su jedno, a natjecateljski susreti ipak nešto sasvim drugo. Sada ćemo spustiti intenzitet rada i ne sumnjam da će momčad s time biti bolja, lakša i brža", dodao je Mamić koji je na pripreme vodio velik broj igrača.

"Sigurno nije jednostavno raditi s tolikim brojem igrača, ali svjesno smo to napravili jer se radi o budućnosti našeg kluba. Svojim su radom i pristupom pokazali da se na njih može računati, ali na njih ne treba stavljati pritisak niti očekivati čuda na početku."

O Anti Ćoriću...

"Fizički je ojačao i on treba biti važan dio naše momčadi te dobiva slobodu u našoj igri. Bez obzira na zaigranost i vic koji on ima i ne smijemo "ubijati" zbog čega i ima apsolutnu slobodnu u ofenzivnom dijelu igre ipak u nekim segmentima mora dići razinu koncentracije i odgovornosti u igri."

O pojačanju pristiglom u zimskom prijelaznom roku – Petru Stojanoviću.

"Petar je sigurno pojačanje, a treba naglasiti kako kod njega postoji i golemi prostor za napredak koji će doći s radom i iskustvom", kaže Mamić koji dodaje da bi još moglo biti pojačanja do kraja prijelaznog roka.

"Zbog povrede Pivarića i Muse koji ima dosta problema s ozljedama smo gledali i još uvijek gledamo dva igrača koji su nam se jako svidjeli. Jedan od njih je Jose Angel Diaz koji je iz Rome došao u Porto i koji u obzir dolazi tek od ljeta, a drugi je Nicolai Boilesen iz Ajaxa koji je bio čak i njihov kapetan, ali se nije dogovorio s klubom oko novog ugovora koji mu traje do ljeta i vidjet ćemo što će biti od toga. Zasada je sve otvoreno."

Dinamo prvo čeka Inter u Kupu, pa gostovanje kod Zagreba, a onda i derbi protiv Rijeke.

"Već sam nekoliko puta rekao da je Rijeka uz Dinamo najozbiljniji klub u Hrvatskoj. Hajduk je imao dobar prvi dio sezone, ali ako se gleda cijela godina mislim da ipak teško mogu pratiti nas i Rijeku. Ipak, drago mi je da i jedni i drugi, osim što stvaraju pritisak na nas, sada stavljaju i na sebe, jasno govore da žele biti bolji i to je dobro za hrvatski nogomet i sve nas."

Linker
08. svibanj 2024 09:22