Foto: Vlado Kos / CROPIX
POTVRDIO ZA SN

ZORAN ZEKIĆ EKSPRESNO PRONAŠAO NOVI POSAO Bivši trener Osijeka naslijedio Hrvata i opet je 'šerif' u gradu: 'Izazov je to kojem nisam mogao odoljeti'

NOVI POSAO Hrvatski trener nakon rastanka s Osijekom vratio se u ‘svoj’ klub u Moldaviji
Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. svibanj 2019. 10:01

Nije se Zoran Zekić dugo odmarao nakon što je napustio klupu osječkih Bijelo-plavih. Od jučer je opet trener Šerifa iz Tiraspola, na čijoj je klupi naslijedio Gorana Sablića, koji je podnio ostavku.

Nismo mogli dugo razgovarati kako bismo provjerili informaciju za koju smo unaprijed znali da je točna, jer...

- Možemo samo kratko. Da, tu sam, dogovorili smo se, a zatekli ste me, red je javiti vam se, u trenutku kada baš krećem na prvi trening - kazao je u telefonskom razgovoru Zoran Zekić.

Bio je već u Šerifu, a sada je opet ‘šerif’ u klubu s kojim je igrao na europskoj sceni i propisno, u Hrvatskoj se toga simpatizeri nogometa jako dobro sjećaju, namučio našu Rijeku.

Rijeka, 170319.
Stadion Rujevica. 
Utakmica,  utakmica 25. kola 1. HNL,  
HNK Rijeka - NK Osijek.
Na fotografiji: Zekic Zoran, trener.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

- I ovaj put je u mojoj odluci presudan bio taj europski izazov. Prihvatio sam poziv iz Šerifa u trenutku kada je vodeći na tablici, ali nešto je u njemu. Tri su kluba u razmaku samo jedan bod. Prioritet je zadržati, osvojiti prvo mjesto i onda se spremiti za kvalifikacije Lige prvaka. Izazov je to kojem nisam mogao odoljeti - veli Zekić.

Dakako, detalji ugovora, oni novčani su kao vojna tajna, ali nisu neki drugi. Recimo dužina trajanja međusobne obveze.

- Potpisali smo na dvije godine, ali i sami znate što to u nogometu znači. Rezultat je taj koji drži trenera - izjavio je Zekić.

Foto: Vlado Kos / CROPIX
CROPIX
Zoran Zekić

Prije nego što je sjeo na klupu Osijeka na kojoj je proveo tri i pol godine i postao klupski rekorder u kontinuitetu vođenja Bijelo-plavih, baš je svoje do tada najbolje i najuspješnije trenerske dane proveo u Šerifu. U gradu na Dravi u kojem je rođen i počeo igračku karijeru pamtit će ga kao uspješnog stručnjaka koji je donio pregršt radosti navijačima kluba. Poglavito onim sjajnim ljetnim danima kada je u kvalifikacijama za Europsku ligu pobijedio Luzern, pa nizozemskog velikana PSV čak dva puta, ali i dao značajan doprinos dao klupskim uspjesima prvoligaša s Drave u razvoju njegovih igrača koji su svojim transferima donijeli veliku novčanu zaradu. Dovoljno se samo sjetiti odlazaka Borne Barišića i Erosa Grezde, pa, Matea Baraća, Harisa Hajradinovića i Roberta Mudražije... Zekić je u Osijeku ostavio velik i dubok trag. Razvidno i u Moldaviji, u njenom najboljem i najuglednijem klubu Šerifu u koji se, eto, vratio željan novih izazova.

- Možda se nekom čini prebrzo nakon što sam otišao iz Osijeka, ali vjerujte, meni je tih mjesec dana, koliko je od tada prošlo, bilo jako dugo razdoblje. Zaželio sam se rada i vjerujem da ću biti uspješan. Vrijeme provedeno u Osijeku i iskustva koja sam stekao, uvjeren sam, učinili su me boljim trenerom nego što sam bio - zaključio je razgovor Zoran Zekić koji je žurio na trening svojih novih učenika.

Zekićeve trenerske postaje

ŠERIF TIRASPOL

- od 14. kolovoza 2014. godine

- do 26. svibnja 2015. godine

- na klupi odradio 23 utakmice

- imao 16 pobjeda, 3 remija i 4 poraza

- osvojio trofej Moldavskog kupa

OSIJEK

- od 1. rujna 2015. godine

- do 29. ožujka 2019. godine

- na klupi odradio 152 utakmice

- ima 69 pobjeda, 40 remija i 43 poraza

Linker
16. svibanj 2024 19:08