REUTERS
ZAŠTO JE NAJBOLJA HRVATSKA ISPALA?

ŽUSTAR OKRŠAJ GENERALA POSLIJE BITKE Kriv je isključivo Brko!; Ma kakav Čačić? Ja sam ponosan!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. lipanj 2016. 13:21

Zašto je ponajbolja reprezentacija EURA u Francuskoj ispala s natjecanja već u osmini finala? Ovo pitanje potaknulo je žustru raspravu na našoj Facebook stranici u kojoj, čini se, zasad nema pobjednika.

Mišljenja su podijeljena, a kritike na račina izbornika i igrača poprilično ublažene nakon sjajnog nastupa Vatrenih na Europskom prvenstvu.

Donosmo neke od komentara i pozivamo Vas da se uključite u raspravu te glasate u našoj anketi.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Ja sam iz Srbije, i navijao sam za Hrvate iz sveg srca nezasluženo su ispali. Iskreno, vidio sam Hrvatsku bar do polufinala možda i finala sa Belgijom, prvenstvo je nula. Jedina reprezentacija koja je igrala fantastičan fudbal je bila Hrvatska. Uživanje je bilo gledati fenomenalnog Perišica, Modrića, Srnu, ali to je fudbal, ponekad nerealno odu drugi dalje.

Po analizi ovih kritičara šta imaju pravo, mi bi onda da oni vode reprezentaciju uvik bili europski ili svjetski prvaci. Grešaka ima, ali triba na njima učit. Mala zemlja sa ovoliko talenata i na svakom natjecanju to je velika stvar za našu naciju.

Ajde ne serite po izborniku, dobra utakmica, borili su se, da je bilo malo više sreće prošli bi ih bez problema.

Šta vam je više taj Čačić kriv pa svi smo vidjeli da pod njegovim vodstvom Hrvatska nije nikad bolje igrala.

Zato što su igrali bojašljivo i što su ih hrvatski mediji već vidjeli u polufinalu.. problem ovih prostora što se visoko leti. A nisko pada

Da je Pjaca igrao više i da je kojim slučajem odigrao malo slabiju utakmicu svi bi pljuvali kako je to zbog Mamića, kako se on forsira, bla, bla, bla. Mislite da bi on mogao tako prolazit dok su igrači bili odmorni, sigurno da ne bi, ovako on svjež a ostali umorni... Najlakše je biti general posle bitke, jedino što zamjeram izborniku je Mandžukić koji ničim nije pokazao da zaslužuje biti prvi napadač reprezentacije.

Dan poslije

Zašto je Hrvatska ispala s EURA?

Jednostavno - nesreća

Nismo imali pravog strijelca

Izbornik se gubio u presudnim trenucima

Sve pomalo

Psihološki.... jer ste se vi Hrvati po grupnom dijelu već vidjeli u polufinalu.

Strategija je bila takva da su se obje ekipe branile, dale sve od sebe, ali ta strelica fortune nas nije htjela pogoditi kao sto je Portugalce. Kakav Čacic, kakakv Strinić, nije nitko kriv nego samo puka sreća. Mogli smo i mi zabiti gol prije al nije nas išlo mos ga jebat i onda jedna od najgorih do sada ekipa pobijedi jednu od najboljih. Žao mi je sada ove generacije, ali dolazi neka nova generacija to mi daje nadu da će biti bolje. Samo gorak okus ostaje jer mogli smo nešto veliko napraviti. Gore glavu dečki, mene ste učinili ponosnim. Iznad svih Hrvatska!

Šteta. Bilo je ''sad ili nikad'' za ovu generaciju od 2012. I jučer je završilo. Tko je kriv? Isključivo i jedino Čačić. Sve je to u redu što smo mi bili prvi u skupini (bili smo i 2008.), sve je to u redu što smo pobijedili Španjolsku (pobijedili smo i puno jaču Njemačku 2008.), ali Brko je najslabija karika u našoj reprezentaciji, on i njegov stručni stožer. Brko ne radi izmjene do kraja utakmice i onda tek uvodi jednog Kalinića koji bi u 4 minute trebao nešto napraviti na terenu, a koliko god volim Mandžukića, čovjeka koji nije ništa napravio 2 utakmice prije toga se ne drži i u 3. toliko dugo u igri. Drugo, a i presudno, je izbor igrača u prvih 11. Strinić, mada i bio jedini izraziti lijevi bek u našoj reprezentaciji, nema što tražiti u prvih 11. Badelj nema što tražiti u prvih 11. Brozović je igrao cijelo praktički prvenstvo na desnom ofenzivnom krilu, na potpuno drukčijoj poziciji od svoje prirodne i samim time je bio potpuno beskoristan. Igrače se treba staviti na pozicije na kojima mogu najviše pružiti, inače ništa od toga. Mogli smo puno više da je bio drugi izbornik sa drugim stružnim stožerom. Dobar turnir su dečki odigrali, daleko od toga, ali mogli smo nemjerljivo bolje odigrati da je izbornik bio netko tko bi znao postaviti sve igrače na pozicije na kojima mogu najviše pružiti, samim time je fantastično koliko smo mi ustvari dobro i odigrali unatoč brojnim igračima koji su trebali biti u igri puno prije nego što ih se uvodilo i unatoč igračima koji su se šlepali na račun ostale postave, pa čak i onih koji nisu igrali na mjestu koje im najviše leži. Čačić bi morao otići s mjesta izbornika, ali naravno, to se neće dogoditi, tako da kao što sam rekao i puno prije početka ovog prvenstva, mogu odmah reći i za SP u Rusiji - Brko će nas ponovno izbaciti u osmini finala, a možda već i u grupnoj fazi tamo. Žao mi je svih, ali najviše Srne i Modrića. Život je takav, idemo dalje. Možda se pojavi netko tko će znati nešto napraviti.

Poraz u osmini finala

Kako, u globalu, ocjenjujete nastup hrvatske reprezentacije u Francuskoj?

Razočarali su me

Očekivano

Ugodno su me iznenadili

Nikada mi vise nećemo imati vatrenu generaciju kao '98. jbg nešto fali, nešto nedostaje, a što to točno je već za analiziranje vrhunskih stružnjaka iz mnogih sfera ne samo sportskih tj nogometnih... mi laici tj. navijači i hrvatski narod ne mozemo doci do toga odgovora...

Nažalost ostaje praznina nakon ovoga prvenstva i žao mi je i razočaran sam repkom i bojim se da li ćemo se uopće kvalificirati u Rusiju :-( Ono što ostaje činjenica da nama treba izbornik stranac i to po mogućnosti Nijemac ili Nizozemac... Čačiću i igracima ne zamjeram ništa jer je bilo tako kako je i to je jebeni nogomet to je ta igra. A eto samo malo razočarenja općenito ostaje, a već smo se mi u Hrvatskoj navikli na raznorazna razocarenja pa tako da ovo nije ništa novo...

Nije kriv Čačić, Hrvatska uvijek tako igra. 2008 u skupini pobjedili Njemacku, poslije Njemacka ide u finale, sada dobili Španjolce u skupini, krivi su svi igrači jer daju maksimum u skupini i kad se ide nokaut faza onda kleknu, to je mentalitet momčadi. Znači treba dobrog psihologa pripremiti igrače, vidjeli smo Portugal slab u skupini jedva prošli, ali sinoć je bila drugačija. Nije da nema igraca, nije kriv trener, nije da ne znaju igrati, ali treba mjenjati stil igre, ono poput Talijana, jedva proći skupinu pa poslije utakmicu po utakmicu se dižu..... Žao mi samo za Srnu, i Modrića...

Nazalost, ČAČIĆ se prestrašio. Igrači su tribali igrat ko i dosad, otvoreno. Na sve ili ništa. Glup način za ispast sa turnira. Više bi volio da smo igrali svoju napadačku igru i primili 3 gola, jer bi i zabili bar 2.Ovako....VODSTVO HNS-a NEKA PAKUJE KUFERE

Izgubili smo jer smo 90 minuta igrali defanzivno, odnosno branili smo se umjesto da napadamo što je i statistika potvrdila jer je pokušaja u 90 minuta bilo 8:3 za nas i to je ništa. Koliko puta je bilo individualnih prodora gdje nitko od naših igrača nije krenuo naprijed odnosno Srna, Brozović ili Perišić se probiju gotovo do 16erca i ostanu sami sa 5-6 portugalskih igrača svi ostali naši igrači oko centra... majstori moji takvom igrom nećete pobjediti i to ste i dokazali. Drugo poluvrijeme su počeli žestoko od 45-55 minute su ih stiskali i samo sam očekivao gol no umjesto toga oni su opet počeli igrat defanzivno i na kraju kad su 116 minuti primili gol. Malo je falilo da ne razbijem tv, je** sam im i oca i mater i sve po spisku što nisu izdržali još par minuta da se barem okušaju na penale pa ko bi ima više sreće bi pobijedio.

Kapa dole igračima, jedina zamjerka na izborniku koji nije napravio izmjene da osvježi vezni red..

Linker
02. svibanj 2024 21:40