Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
VELIKI TALENT

ZVALI SU GA WUNDERKINDOM, DINAMO JE NAPUSTIO NAKON MUČNOG SUKOBA, A SADA SU MU VRATA OPET OTVORENA 'Odbjegli sin' pred vratima Maksimira!

POVRATAK ODBJEGLOG SINA Dinamo i Ajax nisu još ništa definirali, ali su vrlo blizu dogovora oko prijelaza bivšeg U-21 reprezentativca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. lipanj 2017. 13:23

Robert Murić pred vratima je Dinama! U ekskluzivnom intervjuu koji je Zdravko Mamić dao Sportskim novostima, klupski savjetnik je jasno kazao kako su Muriću (21) vrata povratka otvorena. Momak je početkom srpnja 2014. godine otišao u amsterdamski Ajax, potpisavši ugovor na četiri godine. Ugovor s nizozemskim klubom istječe mu u ljeto 2018. godine, ali njemu se ne čeka da tada u Dinamo dođe kao slobodan igrač. Radi se o ljevokrilnom napadaču, inače članu U-21 reprezentacije Hrvatske.

Loše brojke

O njegovu mučnom odlasku iz Dinama sigurno sve znate, držimo da priču ne treba ponavljati. Uglavnom, u sezoni 2014/15. Murić je startao u rezervnoj momčadi amsterdamskog kluba, u drugoj nizozemskoj ligi upisao je 17 nastupa, postigao je četiri pogotka i upisao tri asistencije. U sljedećoj sezoni, također u drugoj, ligi zabio je 8 golova i imao 12 asistencija, dok je u debiju za seniorsku momčad ubilježio asistenciju. Ali onda je do kraja sezone ubilježio još samo 20 minuta... Poslan je na posudbu u Pescaru, gdje je također ubilježio skromnu minutažu, igrao je dvije utakmice kao prvotimac za klub koji je postao drugoligaš, zabio je pogodak također drugoligašu Palermu....

Prije nekog vremena razgovarali smo s Antom Ćorićem, još jednim momkom koji želi napustiti Dinamo. Kazao nam je:

- Najbolji nogometaš s kojim sam igrao bio je Robert Murić!

Krivi savjeti

Zaista, Murić je prije nego što će otići u Ajax zaista bio talent kojeg smo svi zvali “wunderkind”. Ali očito je pogriješio ranim odlaskom u inozemstvo, karijera mu se počela gasiti. Priliku za revitalizacijom karijere Murić vidi u Dinamu, u klubu iz kojeg je - zbrisao. Mladić bi se želio vratiti i pokušati postati ono što se od njega već očekivali da će postati - vrhunski nogometaš. Modri bi prihvatili “odbjeglog sina”, nema tu nikakvih problema. Voljni su pružiti mu novu priliku, on je svakako sjajan materijal.

- Meni je žao što je Murić na onaj način otišao iz Dinama. Nažalost, pokazalo se da kad mladi igrač iznenada i neplanski ode, obično ne ispadne dobro. Savjeti koje je u tom trenutku dobivao od agenata i odvjetnika su bili potpuno krivi - kazao nam je jučer direktor Tomislav Svetina te dodao.

- Za Roberta Murića svakako ima mjesta u Dinamu! Bilo bi najbolje za mladog igrača da se vrati u klub koji ga poznaje i kojeg on poznaje.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
18. lipanj 2024 20:15