Dean Mouhtaropoulos Bongarts/Getty Images
KAKAV BI TO BIO TANDEM

ZVUČI NEVJEROJATNO: HAALAND IMA ROĐAKA KOJI JE JOŠ UBOJITIJI OD NJEGA Ide stopama Borussijine zvijezde, a zabio je čudesna 34 gola u samo 15 utakmica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. ožujak 2020. 19:24

Erling Braut Haaland apsolutni je hit ove nogometne sezone. 19-godišnji norveški napadač Borussije Dortmund zabija praktički iz svakog udarca prema golu, a trenuno je s 10 golova drugi najbolji strijelac Lige prvaka, svega s jednim golom manje od Roberta Lewandowskog.

Ono što malo ljudi zna je da Haaland ima 16-godišnjeg rođaka po imenu Albert Braut Tjaaland koji bi mogao biti još i ubojitiji napadač.

Prije nekoliko dana debitirao je za seniorsku momčad norveškog Brynea, nakon što se u mlađim uzrastima pokazao kao izvrstan. Naime, statistika kaže da je u mlađim uzrastima prošle sezone u svega 15 utakmica postigao 34 pogotka.

"Bio je moj san zaigrati za prvu momčad još otkako sam bio dječak. Nisam očekivao da ću debitirati tako brzo, mjesec dana prije 16. rođendana", rekao je Tjaaland za norveški VG.

Zanimljivo je da je i Haaland igrao za Bryne, a imao je 15 godina kada je debitirao u njihovom dresu. Četiri godine kasnije zabio je deset golova u Ligi prvaka, uključujući dva protiv PSG-a Tjaaland je za razliku od Haalanda dešnjak, a VG piše kako ima slične igračke karakteristike kao Haaland, brzinu, snagu i općenito fizičku moć.

Tko zna, možda ćemo na nogometnim travnjacima gledati napadački tandem Tjaaland-Haaland. Rođaci bi tako sijali strah svim suparničkim obranama, priča za naslovnice...

Linker
20. travanj 2024 14:33