NCAA MARCH MADNESS

Kentucky pobijedio Louisville i plasirao se u četvrtfinale

U redovim pobjednika najbolji je ponovno bio Julius Randle (15 koševa, 12 skokova) te blizanci Harrsion (15 i 14 koševa)

March Madness jučer je ponudio jednu od najboljih utakmica ovogodišnjeg turnira. Ruku na srce, od Louisvillea i Kentuckyja nismo ni očekivali ništa manje od toga. Užareno rivalstvo "bitke za Bluegrass", kako američki mediji često zovu susret ova dva sveučilišta, već tradicionalno nudi pregršt uzbuđenja i nabrijanu atmosferu gdje je u igri puno više od košarke.

Naime, u nedostatku profesionalnih momčadi u državi Kentucky, navijači ovih dvaju programa koji se nalaze na sveučilištima udaljenima malo više od stotinjak kilometara fanatično prate NCAA košarku te puno drže do pobjede nad omraženim susjedima. Ako se utakmica još igra tijekom turnira u ožujku, kao što je bio slučaj sa jučerašnjom "Sweet 16" utakmicom, ulozi su tim veći.

Trener prošlogodišnjih prvaka Louisvillea, Rick Pittino, ušao je u susret sa savršenim 11-0 omjerom u utakmicama osmine finala NCAA turnira te je njegovo sveučilište bilo blagi favorit pred utakmicu. Predvođeni lanjskim herojima Russom Smithom i Lukeom Hancockom te ove sezone pod obručima dominantnim Montrezlom Harrellom, Louisville je utakmicu započeo furioznim tempom te ubrzo otišao na 13 koševa razlike.

S druge strane, trener Calipari nikako nije mogao uskladiti iznimno talentiranu freshman postavu Kentuckyja. Mladići se nisu mogli sastati sa šutom za tricu, a svaki napad im je djelovao kao plod nečije trenutne inspiracije, a ne organizirane igre. Međutim, do poluvremena je momčad iz Lexingtona povezala konce igre te smanjila zaostatak na samo minus tri - da parafraziramo njihova trenera, dečki su dobili udarac u glavu, okusili krv te potom udarili nazad.

Početkom drugog poluvremena Cardinalsi su opet došli do dvoznamenkastog vodstva, no pred sam kraj utakmice Kentucky se ponovno vratio te 39 sekundi prije kraja poveo tricom Aarona Harrsiona. Nakon toga su dvojica najiskusnijih u redovima Louisvillea, Hancock i Smith, promašili šuteve za iznenađenje, a igrači Kentuckyja pogodili svoja slobodna bacanja za pobjedu 74-69.

U redovim pobjednika najbolji je ponovno bio Julius Randle (15 koševa, 12 skokova) te blizanci Harrsion (15 i 14 koševa), dok su kod Louisvillea Smith (koji je s crte slobodnih bacanja gađao samo 4-10) i Hancock zabili po 23, odnosno 19 koševa.

Sweet 16, rezultati jučerašnjih utakmica:

Michigan (2) - Tennessee (11) 73-71

Iowa State (3) - Connecticut (7) 76-81

Louisville (4) - Kentucky (8) 69-74

Virginia (1) - Michigan State (4) 59-61

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:41