SLAVLJE U VIŠNJIKU

Odličnom Zadru derbi protiv opasnog Partizana

Sagadinova momčad u 5. kolu NLB lige slavila je u svojoj krcatoj dvorani protiv beogradske momčadi 77-66
Zadar, 011109.Dvorana Kresimir Cosic na Visnjiku.5. Kolo NLB Liga, kosarkaska utakmica izmedju KK Zadar - KK Partizan.Na fotografiji: igraci Zadra ispod kosa u borbi za loptu.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

ZADAR - U Višnjiku ništa novoga, pao je Partizan koji se ni jednoga trenutka nije nametnuo kao momčad koja je aktualni prvak NLB lige.

Zadar je prilično čvrsto sve držao u svojim rukama, uz pokoje proklizavanje, međutim, svega jednom gosti su ozbiljnije zaprijetili. Uz priznanje ostalima, valja istaknuti zadarski trolist Stipčević - Perić – Rančić na čijim je temeljima nastala nova domaća pobjeda!

Inače, siromaštvo košarke najviše se osjetilo u prvoj dionici utakmice, kad su obruči na obje strane prilično mirno promatrali silne promašaje. Nešto se ipak pokrenulo u novij deset minuta, Zadar je za razliku od Partizana podigao razinu preciznosti. Tricom koju je u 16. minuti pogodio Hrvoje Perić otišli su na dvoznamenkastu prednost koju su čuvali do odmora.

Izgubljene lopte bile su prava mora za beogradsku momčad, pa je i to zasigurno bio razlog za preveliku nervozu kod Duška Vujoševića. Za oštar jezik suci su ga počastili tehničkom! Nisu gosti imali razloga za veselje ni u trećoj četvrtini jer se Zadar koševima, Perića, Stipčevića i Rančića odlijepio na plus 16 ( 51-35).

Tek se tada probudio Partizan, stigli su i do svoje prve trice koju je ubacio Aleksandar Mitrović, dok je u reketu gospodario Aleksandar Marić. I eto ih brzo ispod deset, što je utakmicu barem rezultatski učinilo zanimljivijom. U to spada i trica Marka Cara koju je ubacio gotovo s polovice terena! Ali se nisu dali gosti privukli su se na 63-59.

Onda je svoju drugu tricu ubacio Vladimer Boisa, na isti način pridodao se Tomislav Ružić, u međuvremenu Perić je blokadom zaustavio Marić. Partizan je počeo posve tonuti, teksu se nakratko vratili među žive, ali su ih u rupu vratili Perić novom blokadom i Stipčević s dvije trice.

Duško Vujošević, trener Partizana: Prvo poluvrijeme nismo dobro odigrali, bilo je početničkih pogrešaka i ono što je odlučilo utakmicu je naša nedovoljna agresivnost na poziciji playa. Zadar praktički nije osjećao našu obranu, lako su prenosili loptu i pick igrom otvarali šut. Kad smo došli na minus četiri izgubili smo banalno loptu.

Zmagoslav Sagadin, trener Zadra: - Igrali smo cijelu utakmicu hrabro, čvrsti i dobro, da smo bili pod velikim pritiskom i da je bilo nervoze i imperativa. Trebalo je dobiti pod svaku cijenu i nije bilo lako igrati. jer je to mlad i novi tim.. Izdržali smo pritisak, bila bi prava sportska nepravda da smo izgubili, jer smo u cijeloj utakmici više-manje kontrolirali rezultat. Jedinu slabost smo iskazali kad nismo usporili kod plus 16. brzopleto smo dali Partizanu da se vrati. Ali smo sve to vratili znanjem. I nama treba vremena i u zadnjem dijelu sezonu ćemo biti kompatibilan tim.

Zadar – Partizan 77 - 66 ( 13-10, 26-17,17-20, 21-19)

Dvorana 'Krešimir Ćosić'. Gledatelja: 6152

Suci: Pukl, Boltauzer i Lovšin ( Slovenija).

ZADAR: Rančić (11 ), Perić ( 15 ), Stipčević (18 ), Boisa (8), Batur, Marčinković, Ružić ( 7 ), Downs , Morović( 2 ), Car(9 ), Škifić, Plaisted ( 7 ).

PARTIZAN: Roberts ( 10 ), Sinovec , McCalebb ( 4 ), Kecman ), Milošević ( 5 ), Rašić( 6 ), Lučić, Mitrović( 7) , Marić ( 16 ), Vesely (16 ), Đekić, Vraneš (2 ).

NLB liga, 5. kolo:

Zadar – Partizan 77-66

Hemofarm – Cibona 94-96 (produžetak)

Redoslijed: 1. Cibona 5-0, 2. Zagreb 4-1, 3. Budućnost 3-2, 4. Zadar 3-2, 5. Olimpija 3-2, 6. Radnički 3-2...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:57