TRAGIČAN PORAZ CIBONE

Partizan nevjerojatnim košem sa svoje polovice uzeo NLB naslov!

Dok su ‘cibosi’ slavili tricu Bogdanovića, Dušan Kecman bacio je loptu s centra i pogodio za posljednji od brojnih obrata u ludom finalu
 Drago Sopta / Cropix

Cibona je ove sezone na različite načine uspjela izgubiti tijesne završnice, ali pobjednička trica Dušana Kecmana sa 15 metara u zadnjoj stotinki produžetka finala NLB lige ostat će zapamćen kao jedan od najnevjerojatnijih raspleta.

FOTO: Utakmicu Cibone i Partizana prekinula tučnjava na tribinama!

VIDEO: Infarktnu završnicu pogledajte OVDJE!

U jednoj sekundi Arena je bila u deliriju, kad su svi mislili da je trica Bojana Bogdanovića za vodstvo Cibone 74-72 posljednja akcija koju smo vidjeli na ovoj utakmici prepunoj obrata, u kojoj je Cibona propustila izboriti pobjedu i u "regularnih" 40 minuta. I "cibosi" su u tom trenutku mislili da je trofej, koji im je već dvaput bježao iz ruku, pospremljen u trofejnu dvoranu Draženovog doma.

Počeli su slaviti ne shvaćajući da je do kraja utakmice ostalo još šest desetinki! U košarci dovoljno da se gubitnici prometnu u pobjednike. Dok su Cibonini igrači slavili, košarkaši Partizana izveli su loptu ispod koša, dobacili je Kecmanu koji je iz koraka uputio prema košu. Dvorana je zanijemila, kao da nikoga nema u njoj. Lopta je imala dobru putanju i dovoljno snage.

U idealnom luku odbila se od ploče i proparala mrežicu. Dotadašnji pobjednici postali su najnesretniji gubitnici u devetogodišnjoj povijesti regionalne lige.

Tražili su s Cibonine klupe poništavanje koša, pokazujući da je u terenu bilo i onih koji tamo nisu trebali biti. Slovenska sudačka trojka se konzultirala i donijela u tom trenutku jedinu logičnu odluku: priznali su Kecmanovu tricu. Da nisu, riskirali bi još jedan incident, nakon onog koji je u 34. minuti izbio na tribinama. Tko zna što bi Duško Vujošević i njegovi igrači bili u stanju napraviti da im je taj koš oduzet. Jedino što Slovencima može ići na dušu je puštanje igre dok uvjeti na terenu nisu bili regularni.

Uostalom, za to što su u terenu bili neki s Cibonine klupe, a nisu smjeli, što oko Kecmana "miljama" nije bilo nijednog Ciboninog košarkaša, pa se ovaj mogao osjećati kao na treningu, nisu krivi igrači Partizana. Krivnja je isključivo na Ciboninoj strani.

Od ovog će se poraza Perasovićeva momčad teško oporaviti. Ostat će im još dugo u glavama. Sve što su dobro radili, palo je u vodu tim jednim potezom očajnika.

Napadački je Cibona imala dva raspoložena igrača, Tomasa i Gordona. Obrambeno su se svi trošili do iznemoglosti. Oteli su Partizanu napadački skok sve do produžetka, kad su Partizanovi centri zaposjeli reket. Zahvaljujući tome, Partizan je 15 sekundi prije kraja produžetka vodio 72-68.

U sljedećem napadu Tomas je ubacio tricu, Roberts nakon toga promašio oba slobodna bacanja, da bi Bogdanović ubacio svoj jedini šut iz igre za 74-72. Nažalost, lopta je prošla kroz mrežicu šest desetinki prerano. Na najbolniji mogući način za Cibonu, trofej je i četvrtu godinu zaredom završio u Partizanovim rukama.

NLB finale:

Partizan - Cibona 75-74, nakon produžetka (60-60)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 19:14