I DALJE NEMA SPONZORA

U Ciboni tvrde: Možemo zadržati većinu igrača

Cibona je trenutačno pred financijskim i organizacijskim kolapsom, a vremena za rješavanje nagomilanih problema sve je manje
 Damir Krajač / Cropix

Do kraja aktualne sezone Ciboni je ostala borba za naslov državnog prvaka. Hoće li klub sezonu završiti s jednim trofejem ili bez njega, znat će se za mjesec dana. U tom razdoblju klub mora riješiti i dobar dio dubioza u koje je upao.

O financijskom dijelu već je sve napisano. Uoči Final Foura NLB lige gradskim sredstvima je podmiren maleni dio duga. No, problem je ostao. Tu je i problem funkcioniranja kluba koji je u organizacijskom rasulu. Da bi se sve posložilo, da bi se izašlo iz tog začaranog kruga, Ciboni je potreban jak sponzor. Takav još nije pronađen.

- Imali smo razgovore prošlog tjedna, imat ćemo i ovoga. Gradonačelnik je rekao da neće dopustiti propast Cibone i ja mu vjerujem. Grad će zadržati svoje interese u klubu, ali ne može više izdvajati sredstva na način na koji je to dosad činio. Moramo riješiti i funkcioniranje kluba, jer smo u situaciji da neke odluke i ne možemo donijeti - rekao je prof. Vlatko Previšić, Cibonin dopredsjednik koji je preuzeo čelno mjesto u klubu otkako je bivši predsjednik Ivo Jelušić dao ostavku.

Cibonu stišću zaostaci iz prošle i ove sezone, a već je pred vratima slaganje igračke i financijske konstrukcije za sljedeću u koju klub formalno možda neće moći ući (ovisno o dobroj volji vjerovnika) jer neće moći registrirati nove igrače, a stari mogu otići u svakom trenutku. Previšić je optimist.

- Mislim da se najcrniji scenarij neće dogoditi. Da bismo mogli pregovarati, moramo imati neki novac u ruci, što ne znači da to već ne radimo. Mislim da je moguće zadržati većinu igrača i Perasovića koji je, što se igrača tiče, vrlo integrativna osoba. Vjerujem da ćemo u ovom mjesecu doći do nekih rješenja - zaključio je Previšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 04:25