NCAA FINAL FOUR

VIDEO: Duke i Butler borit će se za naslov

HOUSTON - MARCH 28: Brian Zoubek #55 of the Duke Dlue Devils (L) battles for a rebound with teammate Lance Thomas #42 and Ekpe Udoh #13 of the Baylor Bears during the south regional final of the 2010 NCAA men's basketball tournament at Reliant Stadium on March 28, 2010 in Houston, Texas. Duke defeated Baylor 78-71. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Košarkaši Dukea i Butlera igrat će u finalu NCAA turnira. Duke će tražiti četvrti naslov prvaka, Butleru je ovo prvo pojavljivanje u završnici.

Jon Scheyer ubacio je 23 poena i dodao šest asistencija za Duke u polufinalu protiv West Virginije kojoj je u drugom poluvremenu utakmice ponestalo snage što ih je i odvelo u poraz 78-57. Jednako je dobar poput Scheyera bio i Kyle Singler s 21 ubačenim košem, devet uhvaćenih lopti i pet asistencija, pa je taj dvojac svakako i najzaslužniji za to da će sastav Mikea Krzyzewskog igrati posljednji susret NCAA turnira za košarkaše.

Podsjetimo da Duke pod vodstvom izbornika reprezentacije SAD-a igra svoj 11 Final Four (prvi od 2004.) na kojem su posljednji naslov osvojili 2001. godine.

Pobjedu će prvi nositelji u njemu tražiti protiv "malog" sveučilišta. Butler nema renome svojih suparnika, ali ima srčanost i kolektiv koji je kroz dosadašnji dio natjecanja nanizao mnoge velikane. U polufinalu je pao Michigan State, a bilo je 52-50.

Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bio je Gordon Hayward koji je uz 19 poena imao i devet skokova. Durrell Summers ubacio je 14 uz 10 uhvaćenih lopti za poraženi sastav.

Finale se igra u ponedjeljak i to u domu Butlera.

NCAA Final Four:

Duke - West Virginia 78-57

Michigan State - Butler 50-52

Finale:

Butler - Duke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:21