MARCH MADNESS

VIDEO: Poznati svi polufinalisti NCAA Final Foura

HOUSTON - MARCH 28: Brian Zoubek #55 of the Duke Dlue Devils (L) battles for a rebound with teammate Lance Thomas #42 and Ekpe Udoh #13 of the Baylor Bears during the south regional final of the 2010 NCAA men's basketball tournament at Reliant Stadium on March 28, 2010 in Houston, Texas. Duke defeated Baylor 78-71. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

Poznate su sve četiri momčadi koje će igrati završnicu NCAA košarkaškog turnira. Sučelit će se Duke i West Virginija, odnosno Butler i Michigan State.

Svoj će prvi Final Four od 2004. godine igrati Duke trenera reprezentacije SAD-a Mikea Krzyzewskog. Uz 29 poena Nolana Smitha u finalu Južne konferencije njegova je momčad svladala Baylor 78-71, te se tako probila među posljednje četiri momčadi turnira. Ukupno je to Dukeu pod Krzyzewskim 11. nastup na Final Fouru na kojem su posljednji naslov osvojili 2001. godine.

Finale Srednjeg Zapada odlučeno je nepune dvije sekunde prije kraja vremena, a epitet junaka Michigan Statea ponio je Raymar Morgan koji je slobodnim bacanjem postavio konačnih 70-69 protiv Tennesseeja. Michiganu je ovo drugi uzastopni nastup na Final Fouru NCAA lige i šesti u posljednjih dvanaest godina što je apsoultno najbolji takav aktualni niz. Durrell Summers je ubacio 21 koš za pobjedničku momčad lanjskih finalista.

Košarkaši West Wirginije iznenađujuće su pobijedili Kentucky Wildcatse, po mnogima najuzbudljiviju i najtalentiraniju momčad sveučilišne košarkaške lige, u regionalnom finalu 73-66.

Time su izborili nastup na Final Fouru NCAA lige kao pobjednici Istočne konferencije i to prvi put nakon 1959. godine. Predvodio ih je u Syracuseu Joe Mazzulla sa 17 koševa, najboljim učinkom u karijeri.

Mladi sastav Johna Caliparija, koji je sezonu završio s učinkom od 35 pobjeda i sada trećim porazom, najvjerojatnije će se raspasti tijekom ljeta. Studenti prve godine, krilni centar DeMarcus Cousins i bek John Wall, kanidiraju za prvo mjesto na ljetnom draftu, a i student treće godine, Patrick Patterson, trebao bi se naći izuzetno visoko.

U Salt Lake Cityju su svoje mjesto u polufinalu osigurali košarkaši skromnog sveučilišta Butler. Pobijedili su Kansas State 63-56 uz 22 poena i devet skokova Gordona Haywarda. Oni su pobjednici konferencije West, a na Final Fouru su završili s omjerom 32-4 te 24 uzastopne pobjede.

NCAA finala konferencija:

Srednji Zapad

Michigan State - Tenneesse 70-69

Istok:

Kentucky - West Wirginia 66-73

Zapad:

Butler - Kansas State 63-56

Jug

Duke - Baylor 78-71

Final Four:

Michigan State - Butler

West Virginia - Duke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:18