NCAA

Video: Mercer šokirao Duke u 2. krugu March Madness turnira!

Dečki s Mercera su pobijedili nikog drugog doli moćni Duke, sveučilište koje je više puta osvojilo NCAA naslov (4 puta) no što je Mercer uopće igrao NCAA turnira (3).

Prije nekoliko dana u Americi je počeo March Madness, završni turnir I. divizije sveučilišne košarke. Turnir koji je tradicionalno poznat po iznenađenjima ni ove godine nije razočarao američke medije koji iz godine u godinu traže novu "Pepeljuga" priču.

Da pojasnimo, riječ je o malom, gotovo nepoznatom sveučilištu s ne prevelikom košarkaškom tradicijom koje se nekim čudom probije daleko u turniru (tipa osimna finala ili četvrtfinale) ili, češće, pobijedi neko veliko i poznato košarkaško sveučilište, kontra svim izgledima.

Tako smo prošle godine uživali u zakucavanjima Florida Gulf Coast-a (od milja nazvanih "Dunk City"), dok ove godine ta uloga pripada sveučilištu Mercer. Dečki s Mercera možda nisu toliko spektakularni kao što je to bio Dunk City, ali je ta ekipa, mahom seniori, pokazala pravu momčadsku igru i pobijedila nikog drugog doli moćni Duke, sveučilište koje je više puta osvojilo NCAA naslov (4 puta) no što je Mercer uopće igrao NCAA turnira (3).

Doduše, dečki nisu prezentirali samo lekciju iz osnova košarke, već i inovativni pobjednički ples. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu ispod.

"Medvjede" iz Mercera u nedjelju čeka favorizirani Tennessee (budimo realni, svi će biti favoriti protiv njih), a Amerikanci će držati fige da njihova ovogodišnja Pepeljuga produlji svoj put u "ludilu ožujka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:13