UOČI BRUGGEA

Vaha: Očekujem prepune tribine BBB-a, od Maksimira želim stvoriti neosvojivu tvrđavu!

Pobijede li nogometaši Dinama u četvrtak (Maksimir, 21.05) Club Brugge, odškrinut će si vrata toliko željenog europskog proljeća
Gyor, 190810.Prva kvalifikacijska nogometna utakmica za ulazak u Uefinu Euro Ligu izmedju madjarskog Gyora i Dinama.Na slici: Vahid Halihodzic pozdravlja malobrojne navijace.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ČATEŽ - U Solunu smo propustili jednog džokera, u četvrtak ne smijemo - naglašava trener Dinama Vahid Halilhodžić uoči nadmetanja 3. kola skupine D Europske lige protiv Club Bruggea, lani treće, a trenutno petoplasirane momčadi belgijske lige.

- U slučaju pobjede otvaramo si vrata europskog proljeća - dodao je Vaha, koji možda nije ni svjestan podatka da Dinamo nikad, čak ni kao Croatia, nije u skupini ostvario dvije domaće pobjede. Ne treba posebno objašnjavati koliko bi tek pobjedom nad multikulturalnom flamanskom momčadi dobila na vrijednosti ona ‘neočekivana’ tri boda protiv Villarreala, a ostala bi još tri ogleda do kraja...

- Suparnik je u delikatnijoj situaciji nego mi. Bruggeu samo pobjeda dolazi u obzir, poraz bi ih definitivno udaljio od 2. mjesta. Ulaze s manje pritiska nego mi, ali mogu puno dobiti. Mi smo, pak, pod imperativom pobjede, a to nam može poremetiti psihološko stanje momčadi. Stoga ću objasniti igračima da moramo ući ambiciozno, na pobjedu. Nadamo se ambijentu kao s Villarrealom, te da ćemo uz pomoć publike uspjeti do tri boda.

Halilhodžić smatra Club Brugge boljim od PAOK-a:

- Brugge je momčad koja želi igrati, postavljena napadački. Ne nabija, napada s puno kombinatorike i izmjena mjesta, ponekad s čak osam igrača. Velik utjecaj na njih očito ima nizozemski trener, pokušavaju njegovati holandski stil. Bit će to otvorenija utakmica nego neke druge u Zagrebu. Morat ćemo biti obrambeno discilplinirani svih 90 minuta, ali pokušat ćemo našom igrom i kvalitetom napraviti taj korak prema pobjedi.

U odnosu na Gradski vrt dogodit će se samo jedna, očekivana promjena u sastavu, Morales ulazi na lijevi prednji bok umjesto Sylvestra koji nema pravo nastupa. Dinamovci su vježbali ofenzivne prekide, jer ih suparnik unatoč visini slabo brani...

- Danas puno bolje poznajem svoje igrače nego prije dva mjeseca. Iznenadila me tadašnja bojazan prije Györa, strah se čak bio uvukao u stari beton Maksimira. No, sad smo kompaktniji, imamo zajednički cilj, psihološki smo drugačiji, momčad ima zadovoljstvo biti skupa, ima želju uspjeti.

Vaha ne taji što će biti naglasak njegova motivacijskog govora:

- Ohrabrit ću svoje igrače, ukazati im da trebaju biti sretni da su u situaciji sami odlučivati o svojoj sudbini. Propustili smo jednog džokera u Solunu, ovoga ne smijemo. Maksimir mora biti neosvojiva tvrđava i za jače ekipe.

Osvrnuo se trener ‘plavih’ i na posjet BBB-ovaca treningu u ponedjeljak:

- Očekujem BBB-e na tribinama, samo se dijalogom može nešto postići, ne razumijem bojkot. Ne slažem se ni s onim skandiranjem (‘Mamiću, odlazi’, nap. p.). Očekujem da Maksimir bude ispunjen do posljednjeg mjesta, jer bodrenje će biti vrlo važan faktor za moje igrače - poručio je Halilhodžić.

Grupa D

Villarreal - PAOK 21.05

DINAMO ZAGREB - Club Brugge 21.05

1. PAOK 2 1 1 0 2:1 4

2. DINAMO ZAGREB 2 1 0 1 2:1 3

3. Villarreal 2 1 0 1 2:3 3

4. Club Brugge 2 0 1 1 2:3 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:05