SP DOHA

HRVATI ZAUSTAVLJENI U ČETVRTFINALU Filip Hrgović i Hrvoje Sep nisu ostvarili san o medalji na SP-u

Poraz Sepa bio je donekle očekivan jer je boksao protiv dvostrukog svjetskog prvaka, dok poraz Hrgovića, zlatnog s EP-a, ipak predstavlja iznenađenje
 worldboxingseries.com / www.worldboxingseries.com

Hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep nisu ostvarili svoj san o medalji na Svjetskom prvenstvu. Obojica su izgubili u četvrtfinalu, na zadnjoj prepreci prema medalji. Poraz Sepa bio je donekle očekivan jer je boksao protiv dvostrukog svjetskog prvaka, dok poraz Hrgovića, zlatnog s EP-a, ipak predstavlja iznenađenje.

Hrgovića je u izjednačenom meču svladao Francuz Tony Yoka podijeljenom odlukom bodovnih sudaca (29:28, 29:28, 28:29). Yoka je inače Filipov stari znanac kojeg je svladao 2010. godine u finalu juniorskog SP-a. Francuz se, na našu žalost, revanširao za taj poraz.

Hrgović je nakon meča priznao da nije zaslužio pobijediti:

- Francuz je ovaj puta bio bolji, svaka mu čast. Nisam radio kako treba. Nije mi suđeno osvojiti medalju na svjetskom prvenstvu. Do sljedećeg puta...

Hrvoje Sep je pak uvjerljivo izgubio od Cesara Julija la Cruza (25:30, 27:30, 25:30). Kubanac je svojom brzinom i eskivažama zadavao ogromne probleme Sepu koji je uspio pogoditi tek mali postotak svojih udaraca, dok je la Cruz uporno skupljao bodove. U jednom je trenutku 'Bombarder iz Vrbanje' potpuno spustio gard i tražio od suparnika da uđe u borbu, ali Kubanac je ostao vjeran dobitnoj taktici te se nije dao navući.

Uostalom, i sam je Sep nakon meča rekao:

- Nisam zaslužio pobjedu, taman me nadvisio za tu bodovnu razliku. Nisam ljubitelj njegovog tipa boksa jer je stalno bježao po ringu. Ima takve predispozicije i raspon ruku od dva metra da je protiv njega teško boksati.

Ukratko, bila je to klinička predstava izvrsnog borca od kojeg nipošto nije sramota izgubiti. La Cruz je naprosto demonstrirao zašto je ponajbolji amaterski poluteškaš današnjice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:26