ODBIJENA PRVA ŽALBA

RUKOMETNI SKANDAL Zagreb CO se opet žalio EHF-u i traže pobjedu 10-0: 'Od pravde ne odustajemo'

 Nenad Dugi/CROPIX

“Kadija te tuži, kadija ti sudi”, kaže stara bosanska poslovica potpuno primjenjiva na slučaj hrvatskog rukometnog prvaka CO Zagreb. Za podsjećanje, Zagrepčani su se žalili EHF-u da su oštećeni u utakmici 8. kola Lige prvaka protiv Dinama iz Minska. No, žalba je odbijena, krutom EHF-u teško je priznati krivicu.

U toj spornoj utakmici isključeni igrač Dinama ušao je u igru i zabio pogodak. Došlo je do “materijalne povrede rukometne igre”, CO Zagreb se žalio, no prvostupanjska odluka EHF-a ignorirala je opravdanu žalbu iz Zagreba.

- Odbili su naš protest i mi smo se sada opet žalili. Imamo izjave svih aktera te utakmice, izjave slovenskih sudaca Krstiča i Ljubiča, imamo izjavu nizozemskog delegata Herryja van den Helma. Oni su se složili da su pogriješili, istovjetnu izjavu dao je i objektivni predstavnik Dinama iz Minska. Sada smo odlučni u traženju pravde i želimo da se utakmica registrira sa 10-0 za CO Zagreb - rekao je Alan-Stjepko Sorić, član Stegovnog povjerenstva rukometnog kluba CO Zagreb i klupski odvjetnik.

Drugostupanjska odluka bit će najvjerojatnije donešena u četvrtak, tada će CO Zagreb znati hoće li utakmica zadnjeg kola Lige prvaka protiv Schaffhausena odlučivati o prolazu u osminu finala.

- Ako EHF ne prihvati žalbu, ići ćemo i do nezavisnog Arbitražnog suda EHF-a. Iako to neće ništa značiti i bit će prekasno za prolaz u osminu finala Lige prvaka, to je stvar principa. Mi želimo istjerati istinu na vidjelo. Možda CO Zagreb i ne bi pobijedio u toj utakmici da je delegat ispravno reagirao i da su i poništili Dinamov gol, dali loptu Zagrebu i dali dodatne dvije minute Dinamovoj klupi (bilo je 10-7 za Dinamo, nap.p.), no pravila su pravila - zaključio je Sorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:53