Zagreb, 080915.
Stadion SRC Mladost.
Iaaf world challenge Zagreb, 65. Memorijal Borisa Hanzekovica. Utrka 110 m prepone - Memorijalna utrka Boris Hanzekovic. Skok u vis zene.
Na fotografiji: Ana Simic skok u vis.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

ATLETSKI SP U LONDONU

NITI POZIVNICA NIJE POMOGLA: LETVICA JE IPAK BILA PREVISOKA Ana Šimić nije uspjela preskočiti normu za plasman u finale skoka u vis

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 10.08.2017. u 21:44

 • Hrvatska visašica Ana Šimić nije se uspjela plasirati u finale skoka uvis na SP u Londonu nakon što je s preskočenih 1.85 metara zauzela 25. mjesto u kvalifikacijama.

  Šimić nije ispunila službenu normu za Svjetsko prvenstvo u Londonu jer joj je ovogodišnji najbolji rezultat 1.92 u dvorani  i 1.89 m na otvorenom, ali je u zadnji trenutak pozvana od Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) zbog malog broj prijavljenih visašica.

  Zagrepčanka je preskočila početnih 1.80 iz prvog pokušaja, 1.85 metara iz drugog, ali je zapela na 1.89, osvojivši 12. mjesto u svojoj skupini i 25. ukupno. Kvalifikacijska norma bila je 1.94 metara.

  Ani Šimić je ovo bilo treće Svjetsko prvenstvo, a na prošlom u Pekingu bila je  deveta u finalu. Prošle godine je nastupila u na Olimpijskim igrama u Riju gdje se također nije uspjela plasirati u finale.

  Brončana iz Rija Blanka Vlašić je zbog ozljede propustila SP.