REUTERS
OSTALA JE MALA GORČINA

SANDRA RAZOČARANA NAKON NASTUPA U SPLITU 'Ovo me izulo iz cipela! Cure su bile neprofesionalne, pričaju na mobitel, šalju poruke, smješkaju se...'

Piše: Pero Smolčić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. ožujak 2018. 12:14

Aktualna olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja Sandra Perković tradicionalno je sezonu otvorila u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Da će Sandra pobijediti znalo se unaprijed, čekala se samo daljina. Imala je Sandra dva ispravna hita, dalji je sletio na 68,44 metra.

– Što nije dalje bilo. Dobro... – kazala je Sandra.

Odmah je to postao i najbolji hitac sezone u svijetu.

– Zadovoljna sam što sam bacila “world lead”. Uvjeti nisu bili fantastični, radi snijega tijekom ovih priprema u Splitu nismo napravili završni “glanc”. Ali prvi i osnovni cilj je bio najbolji rezultat sezone i bacila sam ga.

Imala je Sandra samo dva ispravna hitca, no dobro, na neke je kraće daljine namjerno prestupila.

– I jedan je dovoljan. Ponekad. Ovaj drugi hitac (67,35, nap. a.) je dobar hitac, po njemu znam da mogu bacati puno dalje. Kako je vrijeme odmicalo, postajalo je hladnije. Uz to, djevojke s kojima sam bacala bile su neprofesionalne.

– Znam da trebaju stastati, naučiti, ali moraju pokazati veći respekt prema olimpijskoj pobjednici koja se bori s cijelim svijetom, koja dolazi tu iz Hrvatske i lovi daljine od preko 70 metara. To me razočaralo, ali to više govori o njihovim trenerima i voditeljima koji su to dopustili.

Na koji su način cure bile neprofesionalne?

– Nije vladala profi atmosfera, meni kao velikoj bacačica treba mir, ne mogu dati kad netko priča na telefon, šalje poruke, smješka se. Iznenađena sam. Na velikim natjecanjima ja bacam s profi djevojkama, sada me ovo izulo iz cipela.

Snijeg pokvario pripreme

Kako su protekle pripreme u Splitu?

– Pripreme su u punom jeku, 68,44 je pravi rezultat. Čekamo Europsko prvenstvo (7. do 12. kolovoza u Berlinu, nap. a.), znam što lovim i želim. U ovakvim uvjetima sam najdalja u svijetu, a 66 – 67 metara koliko su bacile neke druge cure, bacile su to na drugom kraju svijeta, gdje je toplo. Stoga možete očekivati i moje bolje rezultate na takvim uvjetima.

CIJELI ČLANAK MOŽETE PROČITATI OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 08:09