BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 17: Eliud Kipchoge speaks on stage during the Laureus Olympians Press Event at the Mercedes Benz Building prior to the Laureus World Sports Awards on February 17, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Boris Streubel/Getty Images for Laureus)
Boris Streubel/Getty Images for Laureus

VODI VIDEO-DNEVNIK

SVJETSKI REKORDER I OLIMPIJSKI POBJEDNIK U SAMOIZOLACIJI Nakon povratka kući iz Europe odmah u karantenu: 'Najteže mi padaju samostalni treninzi'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 21.03.2020. u 12:40

 • Svjetski rekorder i olimpijski pobjednik u maratonu Eliud Kipchoge (35) već je tri dana u samoizolaciji u kenijskom selu Kaptagat gdje je smješten po povratku iz Europe.

  Kenijske vlasti uvele su obaveznu 14-dnevnu karantenu za sve osobe koje dolaze iz rizičnih područja.

  "U ovoj izolaciji mi najteže pada što moram trenirati sam jer sam pristaša ekipnog rada", izjavio je Kipchoge koji vodi video-dnevnik za britansku televiziju BBC.

  Kipchoge je 16. rujna 2018. u Berlinu maraton istrčao za 2:01:39 sati, dok je 12. listopada prošle godine u Beču uz pomoć trkača zaduženih za ritam postao prva osoba koja maratonsku dionicu svladala za manje od dva sata (1:59:40) no taj rezultat se ne priznaje kao svjetski rekord.

  Dosada je Kipchoge pobijedio u 12 od 13 maratona u kojima je nastupio.

  Iz drugih medija