REUTERS/Francois Lenoir
BRITANAC I DALJE UKUPNO VODEĆI

CHARLES LECLERC NA VELIKOJ NAGRADI BELGIJE STIGAO DO PREMIJERNE POBJEDE U KARIJERI Monegaški vozač slavio ispred Hamiltona i Bottasa

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 01. rujan 2019. 19:12

Monegaški vozač Charles Leclerc (Ferrari) došao je do prve pobjede u karijeri osvojivši Veliku nagradu Belgije u Spa Francorchampsu, 13. utrku SP-a Formule 1.

Leclerc (21 je u subotu bio najbrži u kvalifikacijama, a u nedjelju je to potvrdio sigurnom vožnjom i pobjedom. Za Ferrari je to prva pobjeda od listopada 2018. godine, a Monežanin je i tek četvrti pobjednik sezoni, 108. ukupno te prvi laureat iz Monaka uopće.

Iza Leclerca su ostala dva Mercedesova vozača Britanac Lewis Hamilton i Finac Valtteri Bottas, dok je Nijemac Seb Vettel (Ferrari) bio četvrti.

Hamilton je zadržao vodstvo u ukupnom poretku sa 65 bodova više od Bottasa.

Sljedećeg vikenda vozi se VN Italije u Monzi.

Inače, svi vozači i kompletna zajednica Formule 1 minutom je šutnje uoči Velike nagrade Belgije odala počast 22-godišnjem francuskom vozaču Anthoineu Hubertu koji je poginuo u subotu tijekom utrke Formule 2. Hubert je stradao na istoj stazi na kojoj se dan kasnije vozila utrka Formule 1.

Francuz se pri brzini od oko 270 kilometara na sat u jednom zavoju sudario s Juanom Manuelom Correom. Hubert je odmah prevezen u bolnicu gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo, a Correa je zasad u stabilnom stanju.

Vozači Formule 1 okupili su se uoči nedjeljne utrke oko Hubertove kacige, dok se na ekranu vrtio video posvećen nesretnom Francuzu. Hubertu je počast odana i u 19. krugu utrke (broj 19 je imao na bolidu), kada su svi navijači ustali i zapljeskali.

Linker
26. travanj 2024 22:09