Foto: Jakov Prkic / CROPIX
BRILJANTNA SEZONA

I U OVOM SPORTU IMAMO NAJBOLJEG NA SVIJETU! Smiješi nam se berba medalja na Olimpijskim igrama...

U trostavu je Snježana Pejčić druga (zračnom puškom tek 101.), Josip Glasnović je osmi u trapu, a osmi je i Miran Maričić u zračnoj pušci. I U OVOM SPORTU IMAMO NAJBOLJEG NA SVIJETU! Na najnovijim rang listama izbio je na prvo mjesto u čak dvije discipline, a nije i jedini naš adut u svjetskom vrhu. Smiješi nam se berba medalja na Olimpijskim igrama!
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. listopad 2019. 12:55

Nema nas puno kao Kineza ili Rusa, ali hrvatski strijelci ostvarili su zapažene uspjehe i ove sezone i s velikim ambicijama sa zasad četiri izborene kvote gledaju prema nastupu na OI iduće godine u Tokiju.

Najbolje rezultate ostvario je Petar Gorša koji je u ovom trenutku najbolji svjetski strijelac zračnom puškom i u trostavu što se rijetko događa. Kod žena recimo zračnom puškom dominiraju Indijke, a trostavom Europa.

Nije Gorša jedini naš adut u svjetskom vrhu, dapače, imamo ih među 10 još nekoliko u ovom trenutku u pojedinim disciplinama. Tako je recimo u trostavu Snježana Pejčić druga (zračnom puškom tek 101.), Josip Glasnović je osmi u trapu, a osmi je i Miran Maričić u zračnoj pušci. Pet plasmana u prvih deset u svijetu ove godine je obećavajuće.

Treba spomenuti da su među 50 u trapu Ante Glasnović na 27. i Marko Germin na 45. mjestu, a da je Giovanni Cernogoraz na listi tek 71. Pištolji nam nisu tako dobri, najbolje od njih stoji Vlatka Pervan 66. u pištolju 25 m.

Ove sezone preostalo je još finale Svjetskog kupa u gradiću od 2,7 milijuna ljudi na jugoistoku Kine Putianu na kojem ćemo vidjeti naše najveće adute. Dobra najava olimpijske godine s nadom da ćemo nakon Eura trapaša u Francuskoj dogodine dočekati i drugog trap olimpijca uz Josipa Glasnovića.

Linker
26. travanj 2024 09:46