SRĐAN VRANČIĆ / CROPIX
PARASTOLNI TENIS

DVIJE MEDALJE ZA HRVATSKU NA EUROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ 'Izbacio sam svjetskog prvaka, ali za zlato mi je ponestalo snage

U švedskom Helsingborgu na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u pojedinačnom dijelu natjecanja hrvatski parastolnotenisač Pavao Jozić osvojio je srebro, a paraolimpijka Anđela Mužinić broncu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2019. 14:59

U finalu kategorije 7 Pavao Jozić susreo se s Nizozemcem Jeanom Paulom Montanusom koji ga je svladao 3:0 (11:5, 11:4, 11:6).

- Bilo je to izuzetno naporno natjecanje za mene jer sam u grupi i nastavku natjecanja dosta mečeva dobivao u petom setu. Noge su mi bile teške i ponestalo mi je snage za dodatni iskorak kako bih došao na europski tron - izjavio je europski doprvak, 25-godišnji Pavao Jozić, te dodao:

- Danac me je pomalo iznenadio, ali ono čime se posebno mogu pohvaliti to je pobjeda u grupi protiv svjetskog prvaka, Španjolca Moralesa. Kako sam preuzeo njegov dio ždrijeba tako mi se otvorio put do finala. Prije dvije godine u Laškom bio sam brončani, a sada ću ovim rezultatom podignuti svoj rejting. Veliki cilj mi je nastup na POI u Tokiju.

Jozić je ušao u finale nakon odličnih igara u grupi, bez poraza, uz spomenutu pobjedu nad svjetskim prvakom Španjolcem Jordijem Moralesom 3:2, u četvrtfinalu je bio bolji od Poljaka Michala Deigslera 3:1, a u polufinalu je nadvisio Šveđanina Nicklasa Thomasa Westwrberga 3:2.

U polufinalu pojedinačnog natjecanja Anđela Mužinić u kategoriji 3 neočekivano je izgubila od Talijanke Michaele Brunnelis 3:2 (9:11, 11:8, 11:6, 9:11, 11:8).

- U polufinalu sam doista loše odigrala, Talijanka je jednostavno bila bolja od mene. Ostaje mali žal jer sam do polufinala odigrala bez izgubljenog seta, ali to je draž našeg sporta. Na koncu netko mora izgubiti. Ovaj put sam to bila ja, a ne mogu reći da nisam zadovoljna broncom. Parastolni tenis toliko je otišao naprijed da svatko svakoga može pobijediti - izjavila je paraolimpijka Anđela Mužinić koju danas još očekuje borba u ekipnoj konkurenciji gdje će s Helenom Dretar Karić odigrati četiri meča i pokušati obraniti zlato iz Laškog 2017. godine.

Linker
26. travanj 2024 06:24