LONDON, ENGLAND - JULY 31: Christine Girard of Canada comepetes on her way to winning bronze during the Women's 63kg Weightlifting final on Day 4 of the London 2012 Olympic Games at ExCeL on July 31, 2012 in London, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

NA ISTI NAČIN I DO BRONCE

KANADSKA DIZAČICA UTEGA DOBILA ZLATO ŠEST GODINA NAKON NASTUPA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA 'Sretna sam, isplatilo se čekati'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 05.12.2018. u 17:50

 • Kanadska dizačica utega Christine Girard (33) dobila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji do 63 kg šest godina nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu.

  Kanađanka je u Londonu osvojila treće mjesto, međutim naknadnim testiranjem uzoraka utvrđeno je kako su osvajačica zlata Kazahstanka Maija Maneza i srebrna Ruskinja Svetlana Tsarukajeva bile pozitivne na doping.

  Obje su suspendirane pa je Girard s trećeg skočila na prvo mjesto. Srebro je pripalo Bugarki Milki Manevi, a broncu je osvojila Meksikanka Luz Acosta.

  Zanimljivo, kanadska dizačica utega na isti je način osvojila i brončanu medalju na OI u Pekingu 2008. godine. Osvajačica srebra Kazahstanka Irina Nekrassova je suspendirana zbog dopinga, Tajlanđanka Lu Ying-chi je dobila srebro, a Girard broncu.

  "Sretna sam, isplatilo se čekati. Ova medalja je nagrada za moj pošten pristup radu i treninzima," kazala je Girard koja je medalju dobila na prigodnoj svečanosti koja je održana u  National Arts Centru u Otttawi.

  Iz drugih medija