STEFAN SCHURR/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA Stefan Schurr/panthermedia/profimedia
OI 2024.

Tajna lokacija napokon otkrivena, sada se zna gdje će u Parizu biti smješten olimpijski plamen

Konačno odabrana lokacija, nazvana "projekt Ariane", nije bila ona za koju se u početku mislilo
Piše: HinaObjavljeno: 27. ožujak 2024. 10:42

Olimpijski plamen će za vrijeme Olimpijskih igara u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza) biti smješten u Jardin des Tuileries, mjestu u srcu Pariza između palače Louvre i Place de La Concorde dostupnom javnosti, pišu novinske agencije u srijedu pozivajući se na izvor koji je izravno upoznat s tim.

Prošli tjedan, francuski sportski dnevnik "L‘Equipe" izvijestio je da je Jardin des Tuileries, na obali Seine između Louvrea i Place de la Concorde, veliki favorit za mjesto u kojem će biti postavljen plamen.

"Odluka je donesena ranije ove godine", rekao je izvor.

image

Park Tuileries

JOEL SAGET Afp
image

Park Tuileries

THOMAS SAMSON Afp
image

Park Tuileries

BERTRAND GUAY Afp

Prošle godine organizatori su se nadali postaviti plamen na Eiffelov toranj, međutim odustali su od te ideje.

Ovu tajnu lokaciju odabrali su zajednički prije "nekoliko tjedana" Organizacijski odbor (Cojo) i gradska vijećnica Pariza.

Konačno odabrana lokacija, nazvana "projekt Ariane", nije bila ona za koju se u početku mislilo. Organizatori i gradska vijećnica Pariza zapravo su se prvotno odlučili za postavljanje bazena u četvrtastom dvorištu Louvrea, u središtu muzeja Louvre.

"Ali lokacija je bila kompliciranija za javni pristup. Izbor Tuileries je stoga također prevagnuo zbog lakoće javnog pristupa", objasnio je neimenovani izvor.

Linker
18. travanj 2024 14:30