David Mareuil / Anadolu Agency /AFP
STIGAO JASAN ODGOVOR

BIZARAN ZAHTJEV ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA Zatražili odustajanje od kandidature za organizacijom Olimpijskih igara 2032. godine

Piše: HinaObjavljeno: 03. travanj 2020. 19:33

Njemačka konfederacija olimpijskih sportova (DOSB) i čelnici projekta Rhine-Rurh-City 2032 odbacili su u petak odustajanje od plana za kandidaturu kad dođe na red izbor za domaćina Olimpijskih igara 2032., što je zatražila organizacija Transparency International, navodeći kao razlog za takvu odluku pandemiju izazvanu širenjem koronavirusa.

"Sad nije vrijeme za populističke instrukcije već za konkretne akcije. Cijela Njemačka se bori protiv krize izazvane koronavirusom, a i u sportu smo se prebacili u krizno stanje", izjavio je predsjednik DOSB-a Alfons Hoermann dodajući da će ponovno razmišljati o strateškim projektima, kakav je i moguća kandidatura za OI 2032., "kad postane jasnije što nosi budućnost".

Čelnica sportskog odjela njemačkog ogranka Transparency Internationala Sylvia Schenk pozvala je na trenutačno odustajanje od plana o domaćinstvu Igara u pokrajini Rhine-Ruhr, zbog utjecaja širenja bolesti COVID-19 na svakodnevni život. Schenk je istaknula i da je sada još važnije provesti reformu međunarodnih sportskih natjecanja jer se "očekuje humanitarni i ekonomski utjecaj ove pandemije".

Na te izjave reagirao je vođa kampanje Rhine-Ruhr-City 2032. Alexander Mronz i pozvao Schenk na upoznavanje s projektom, jer bi nakon toga mogla promijeniti mišljenje. Mronz tvrdi da je 90 posto potrebnih objekata već izgrađeno, što organizatorima omogućava "potpuno drugačije planiranje Olimpijskih igara".

Linker
26. travanj 2024 12:57