GUILDFORD, ENGLAND - OCTOBER 13: Petr Cech of Guildford Phoenix during the match between Guildford Phoenix and Swindon Wildcats on October 13, 2019 in Guildford, England. (Photo by Henry Browne/Getty Images)
Henry Browne/Getty Images

NOVA ULOGA

LEGENDARNI VRATAR NAKON PREKIDA NOGOMETNE KARIJERE BRILJIRAO U DRUGOM SPORTU U svom prvom nastupu proglašen je igračem utakmice!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 14.10.2019. u 15:59

 • Legendarni češki vratar Peter Čech (37) nakon prekida nogometne karijere postao je hokejaš, a u svom prvom nastupu za britansku momčad Guilford Phoenix proglašen je igračem utakmice.

  Čech je nogometna vrata zamijenio hokejaškim i pokazao kako se odlično snalazi i na ledu. U pobjedi Guilford Phoenixa protiv Swindon Wildcatsa (3-2), Čech je obranio dva kaznena udarca u raspucavanju postavši igrač utakmice.

  Češki vratar je obranio prvi i posljednji udarac igrača Swindona izazvavši oduševljenje u dvorani.

  Bivši vratar Chelsea i Arsenala je za Guilford Phoenix, koji se natječe u četvrtom razredu britanskog hokeja, potpisao ugovor početkom ovog mjeseca.

  "Nadam se da mogu pomoći ovoj mladoj momčadi da postigne svoje ciljeve. Poslije 20 godina u profesionalnom nogometu, ovo će za mene biti divno iskustvo jer ću igrati sport koji sam volio gledati i igrati kao dijete," kazao je 37-godišnji Čech.

  Čech je igračku karijeru završio prošle sezone, a zatim je preuzeo ulogu savjetnika u redovima Chelsea.

  Svoj nogometni put započeo je u klubu Chmel Blšany, potom je jednu sezonu branio za prašku Spartu, dvije godine za Rennes, a od 2004. je bio na 'Otoku'. Prvih 11 godina je branio za Chelsea, a od 2015. do 2019. za Arsenal. Na vratima češke reprezentacije sakupio je 124 nastupa.

  "Iznimno smo uzbuđeni što se Petr pridružio ekipi Phoenixa. Mnogo se poboljšao otkad sam ga prvi put vidio na ledu," kazao je trener Miloš Melicherik, bivši slovački hokejaški reprezentativac.

  Iz drugih medija