Zagreb, 050117.
Medvednica, Sljeme.
Utrka muskog slaloma Snow Queen Trophy 2017 u sklopu Audi FIS Ski World Cup koja se vozi na Crvenom spustu.
Druga voznja.
Na fotografiji: Matej Vidovic
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

SKIJANJE

ODLUKA OKO KOJE SU SE GODINAMA LOMILA KOPLJA NAPOKON JE PALA Alpska kombinacijaneće biti ukinuta još najmanje dvije godine

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.06.2019. u 14:26

 • Međunarodna skijaška federacija (FIS) nema namjeru ukinuti alpsku kombinaciju još najmanje dvije sezone, odlučilo je Vijeće FIS-a na konferenciji Međunarodne skijaške federacije koja je održana u Cavtatu.

  Stručna povjerenstva i odbori predložili su uklanjanje alpske kombinacije iz kalendara natjecanja Svjetskog kupa već za iduću sezonu, no FIS Council je to odbio.

  Alpska kombinacija ostat će na programu Svjetskog kupa u nadolazećoj sezoni i sezoni 2020/21. kao i na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d'Ampezzo 2021. godine.

  U sezoni 2019/20., koja ne donosi veliko natjecanje, skijaši u alpskoj kombinaciji nastupit će u Hinterstoderu, Wengenu i Bormiu, dok će skijašice imati četiri kombinacije u Val d'Isereu, Zauchenseeu, Crans Montani i La Thuileu.

  Sve promjene bit će potvrđene prije početka sezone na redovitim jesenskim sastancima tehničkog odbora u Zürichu.

  Na konferenciji je sudjelovalo više od 700 sudionika, predstavnika nacionalnih skijaških saveza iz 52 zemlje sa svih kontinenata, a izrazito bogat program radnih sastanaka obuhvaćao je sve sportove na snijegu okupljene pod FIS-om.

  Konferencija se održala uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Središnjeg državnog ureda za šport.

  Tagovi
  Iz drugih medija