SN
VELIKO PRIZNANJE

VIDEO: LINO VIŠEBOJAC UŠAO U NAJUŽI IZBOR ZA DODJELU PRESTIŽNE NAGRADE! Uspješni projekt u međuvremenu oduševio i školarce u Crikvenici

Piše: Ivanka OžboltObjavljeno: 25. veljača 2020. 14:55

Međunarodno druženje najvećih i najuglednijih svjetskih medijskih kompanija objavilo je finaliste u 15 kategorija za prestižne nagrade Global Media Awards 2020. U konkurenciji 824 prijavljena projekta iz 242 medijske tvrtke iz 44 različite države, dva su projekta Hanza Medije ušla u najuži izbor za dobitnike, koji će biti objavljeni 28. travnja na svečanosti u Parizu.

U kategoriji najboljih odnosa s javnošću žiri je među finaliste uvrstio projekt praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu od strane Slobodne Dalmacije, a u kategoriji najboljeg korištenja nekog događaja za poboljšanje brenda i imidža kompanije među finaliste je uvršten dugogodišnji projekt Sportskih novosti i Podravke Lino Višebojac!

Crikvenica, 20.02.2020. OŠ Zvonka Cara, priredba Lino višebojac u organizaciji Sportskih novosti i Podravke.
SN

Lino Višebojac održan i 12. put ove sezone, ovaj put u Crikvenici

Napokon je na red došla Crikvenica. Osnovna škola koja nosi ime velikog umjetnika, kipara i slikara Zvonka Cara, 12. je Lino višebojac ove sezone, 313. u 14. godini koliko dugo putuje po cijeloj Hrvatskoj. Došao bi medvjedić Lino u ovaj prelijepi gradić i mnogo prije, ali matična OŠ je tek prošle godine dobila sportsku dvoranu.

Trenutačno je s Područnom školom Selce pohađa 290 učenika, dok se u Područnom odjelu u specijaliziranoj rehabilitacijskoj bolnici Thalassotherapia koja je dio OŠ Zvonka Cara broj mijenja, djeca koja svakodnevno dolaze na liječenje na dva ili tri tjedna iz cijele Hrvatske, svakodnevno i odlaze pa se tako mijenja i njihov broj. Lino višebojac je, nažalost, prošao bez njih jer su u vrijeme kad se održavao, učenici bili na terapijama.

Na ulasku u natjecanje, djeca su sebe i svoju školu predstavila simpatičnim kulturno-umjetničkim programom u kojem su izveli himnu škole, recitirali i plesali, pozdravljajući medvjedića Linu i sportske zvijezde koje su neizostavni dio svake Lino čarolije. Iz Zameta su im stigli slavni gosti. Legendarni golman, dvostruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak, sada trener rukometaša riječkog kluba Valter Matošević i njegov učenik, 19-godišnji pivot košarkaške visine (203) pred kojim se otvara sjajna budućnost, junior Veron Načinović.

Crikvenica, 20.02.2020. OŠ Zvonka Cara, priredba Lino višebojac u organizaciji Sportskih novosti i Podravke.
SN

Natjecateljima su asistirali na rukometu (Veron) i nogometu (Valter), dijelili im savjete i motivirali ih u skupnim igrama, a Načinović je testirao i male navijače, trećašicu Katiu Milić u trčanju i drugaša Davida Valkovića u nogometu. Navijači su se oboružali transparentima, glasovima, oslikali obraze crveno-bijelom bojom... Bodrili vršnjake, zbrajali golove i slobodna bacanja, skakali kad su slavili njihovi favoriti.

Dva školska sata proletjela su u igri, smijehu, pjevanju, natjecanju i navijanju. A kad su se pod kišom konfeta našli pobjednici, navijači su ovacijama pozdravili najbolje sportaše svoje škole. Junakinja 313. Lino višebojca postala je Anamarija Stipeč iz 7. a s rekordnih 170 bodova, rezultatom koji je u 14 godina ostvarilo samo nekoliko učenika. U tri od četiri pojedinačne discipline osvojila je maksimalnih 40 bodova, jedina slaba točka bila su joj slobodna bacanja iako košarku trenira godinu dana. I pobjednik Anton Lekaj iz 6. a bio je vrlo dobar. Skupio je 140 bodova, s punim učinkom u atletici (dalj, sprint) i u rukometu i slabijim u košarci i nogometu kojim se bavi već osam godina.

Najbolji literarni sastavak za natječaj na temu 'svijet po tvom' napisala je Antonela Frković (8. a), maskama su se proslavili učenici iz PŠ Selce, učenici 1. b pobijedili su u izradi transparenata, a svi su učenici proglašeni najboljim navijačima pa ih je na izlasku iz dvorane čekala Lino lada Gold.
Lino višebojac svidio se ravnateljici Desiree Pečaver, prof. TZK-a Rešadu Mujkanoviću, učiteljima, ali najviše su u njemu uživala djeca.

Crikvenica, 20.02.2020. OŠ Zvonka Cara, priredba Lino višebojac u organizaciji Sportskih novosti i Podravke.
SN

Linker
20. travanj 2024 07:57